Podium

‘Melting Pot is een meemaakshow.’
De Grote Kerk in Wageningen doet 22 februari dienst als eetzaal en concertpodium. Foto Herman Stöver

Myrthe van Dok (masterstudent Biologie, 22) en Jes Kallen (oud-student International Land and Water Management, 22) van Popcultuur Wageningen en Popupop zijn medeorganisatoren van het cultuurfestival Melting Pot dat op 22 februari plaatsvindt.

Meestal houden ze zich alleen bezig met muziek, maar voor de verjaardag van Popcultuur Wageningen (een organisatie voor het stimuleren van popmuziek) moest er iets groters gebeuren. ‘Er kwamen verschillende ideeën bij elkaar om onze tiende verjaardag te vieren. Naast muziek was dat bijvoorbeeld het idee van een vriendin om iets doen met een diner’, vertelt Kallen. Al snel kwamen ze uit bij het thema melting pot. Het evenement begint in de Grote Kerk met een gezamenlijk diner.

Bij Melting Pot komt alles samen: muziek, kunst, dans en samen eten. ‘We proberen een samensmelting te maken van mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel zouden spreken’, zegt Van Dok. ‘Bij het diner gaan we mensen willekeurig aan tafel plaatsen, zodat ze nieuwe mensen ontmoeten; niet alleen studenten, maar ook ‘gewone’ Wageningers en bewoners van het AZC.’

Een deel van de kosten wordt gedekt door ticketverkoop voor het diner. ‘Het kan best lastig zijn om studenten naar culturele evenementen te krijgen als je er geld voor vraagt’, zegt Kallen. ‘Daarom kunnen studenten zelf kiezen welk van de drie ticketprijzen ze willen betalen voor het eten.’ Na het diner is het programma gratis en zijn er ook culturele activiteiten buiten de kerk. Er is bijvoorbeeld een dansworkshop en in de cafés The Doctor en Bij Roos op de markt is muziek. ‘Misschien kun je daarheen met de mensen die je net hebt ontmoet’, zegt Van Dok. ‘Mensen samenbrengen en samen dingen laten beleven, is vanaf het begin ons doel geweest’, zegt Kallen. ‘Het wordt één grote meemaakshow’.

Melting Pot kan altijd vrijwilligers gebruiken. Interesse? Stuur een berichtje naar @meltingpot_wageningen via Instagram.

Melting Pot
Do 22-02-2024, 17:30 tot 00:00 uur Grote Kerk Wageningen en markt
Tickets (voor het diner) Naar draagkracht 10, 15 of 20 euro
Verkrijgbaar via Instagram: @meltingpot_wageningen

Agendatips

Za 17 februari 2024
Concert studentenorkest De Ontzetting
Grote Kerk in Wageningen
20:15 uur; Tickets 10 of 7,50 euro

Za 9 maart 2024
0317 Winter Rave Festival
Junushoff, Plantsoen 3, Wageningen
14:00 tot 00:00 uur | Tickets 15 euro

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.