Nieuw: studentenpodcast ‘Wageningen Pulse’

Twee masterstudenten maken een podcast over wat er speelt in de WUR-gemeenschap.
De nieuwe podcast wordt gemaakt door WUR-studenten Sophia Khosravi (links) en Ayusha Chalise. Foto Wageningen Pulse

Tot dusver zijn er acht afleveringen gepubliceerd, met onderwerpen variërend van hoe studenten ACT (Academic Consultancy Training) ervaren tot pandemieën zoals Covid-19, en van het Israël – Palestinaconflict tot een verkenning van ISOW (International Student Organisation Wageningen).

De podcast, Wageningen Pulse genaamd, wordt gepresenteerd door Ayusha Chalise (25, masterstudent International Development uit Nepal) en Sophia Khosravi (24, masterstudent Nutrition and Health uit de Verenigde Staten). Khosravi: ‘We willen dat onze podcast een platform is voor verschillende stemmen binnen de WUR-gemeenschap en een open dialoog tussen studenten en staf stimuleert. Ook willen we verschillende initiatieven en actuele gebeurtenissen op de campus belichten. De podcast gaat over het studentenleven, over waar WUR-medewerkers mee bezig zijn en over initiatieven en innovaties op de campus.’

Inzichten delen

De meest recente aflevering, uitgebracht op woensdag 7 februari, gaat over de studentenraad. ‘We praten over wat die zoal doet en met welke initiatieven de raadsleden bezig zijn’, vertelt Khosravi. ‘Momenteel werken we aan afleveringen over activisme en studentenhuisvesting. Hoe is het bijvoorbeeld om in een studentengemeenschap als Droevendaal te wonen?’

Chalise en Khosravi houden luisteraars op de hoogte van de podcasts via Instagram en LinkedIn. ‘Soms benaderen luisteraars ons ook met ideeën voor een onderwerp’, vertelt Khosravi. ‘Als mensen dat willen doen, kan dat het beste via email.’

De WUR-studenten brengen elke twee weken op woensdag een nieuwe aflevering van Wageningen Pulse uit. De podcast is te beluisteren op Spotify.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.