‘Maak WUR-kantines plantaardig’

Met een open brief pleiten studenten voor een honderd procent plantaardige catering.
Het startschot van de campagne vond maandagmiddag 5 februari plaats voor FrieslandCampina. Foto Resource

Een groep Wageningse studenten wil dat de kantines op de campus overschakelen op een volledig plantaardig voedselaanbod. Zeker dertig Wageningse faculteitsleden hebben de brief inmiddels ondertekend.

Om een ‘plant based university’ te bereiken, hebben de studenten zich aangesloten bij de internationale Plant-Based Universities-campagne en delen ze een open brief die door meer dan 1200 academici en publieke figuren uit de hele wereld is ondertekend, onder wie de dertig WUR’ers.

De actievoerders maakten gisteren hun doel bekend tijdens het maandelijkse klimaatalarm, waarbij deelnemers tijdens het luchtalarm op de eerste maandag van de maand symbolisch op de grond gaan liggen om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Deze keer vond dat plaats op de campus, voor de ingang van FrieslandCampina. Ook op andere Nederlandse universiteiten en hogescholen gingen op maandag 5 februari acties van start voor een volledig plantaardige universiteitscatering.

Logische conclusie

In de open brief wordt verwezen naar wetenschappelijk onderzoek dat de negatieve effecten van veeteelt en visserij op het klimaat aantoont. Ondertekenaars roepen universiteiten op om daar hun conclusies uit te trekken en dus over te stappen op een volledig plantaardige catering.

Plant-Based Universities begon in 2021 in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels zijn er op ruim tachtig universiteiten in verschillende landen campagnes namens de actiegroep.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.