Stroomstoring na brand op de campus

De brandende stroomkast aan de Bornsesteeg zorgde voor veel rook.
Uitgebrand transformatorhuisje bij NPEC op WUR campus Uitgebrand transformatorhuisje achter de NPEC-kassen. Foto Resource

In een stroomkast tussen het NPEC- en het Klima-gebouw is vanmorgen om half acht brand ontstaan. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. De rook heeft geen schade veroorzaakt, maar de stroomuitval beïnvloedt mogelijk onderzoek dat plaatsvindt in de gebouwen.

De brand is snel geblust en de milieuschade is gecheckt. Die bleek er niet te zijn. ‘We kijken nu wat de schade binnen is’, aldus een woordvoerder van WUR. ‘In de omliggende gebouwen doet een crisis-coördinatieteam van de Plant Sciences Group nu onderzoek. Ze zoeken uit welk lopend onderzoek last heeft van de stroomuitval en wat er aan gedaan kan worden om problemen op te lossen. Wat de schade is, zal in de loop van vandaag duidelijk worden.’
De stroomkast kan in elk geval niet meer gebruikt worden, die is kapot, aldus de woordvoerder. Netbeheerder Liander gaat de stroomkast repareren. Medewerkers van Unifarm worden op dit moment opgevangen en geïnformeerd in Radix.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.