Politieke avond met debat bij Ceres

Twee demissionaire ministers komen naar politieke avond van Ceres en de WKvV.
Demissionair minister Rob Jetten. Foto Shutterstock

Studentenvereniging Ceres en de Wageningse Kamer van Verenigingen (WKvV) organiseren samen een politieke avond in aanloop naar de verkiezingen. De avond begint met een interview met demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie), gevolgd door een verkiezingsdebat waarbij ook demissionair minister Christianne van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) aanwezig is.

Jetten opent de avond als spreker, vertelt Ceres-president Gijs van der Neut. ‘Daarna wordt hij in college tour-stijl geïnterviewd door een dagvoorzitter en mensen uit de zaal.’ Het tweede deel van de avond staat in teken van een debat tussen politici van verschillende partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

‘Op dit moment hebben wij voor de avond deelnemers aan het debat van GroenLinks/PvdA, D66, Ja21, VVD en het CDA’, vertelt Van der Neut. ‘Voor de VVD is dat dus Christianne van der Wal-Zeggelink van Natuur en Stikstof. We zijn heel blij dat er twee ministers aanwezig zijn om te debatteren en vragen van aanwezigen te beantwoorden. Verder zijn we nog op zoek naar politici van andere partijen.’

Vrije inloop

Afgelopen maart organiseerde Ceres al een avond waarbij minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport spreker was. ‘Die avond was een succes’, zegt Van der Neut.

De politieke avond is op donderdag 9 november in de sociëteit van Ceres, Generaal Foulkesweg 1b, en duurt van 19.00 tot 22.30 en is open toegankelijk voor heel Wageningen. Van der Neut: ‘Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden en kunnen gewoon op de avond zelf naar binnen lopen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.