De duurste soep van het land

Van alle universiteiten in Nederland is de soep op de campus in Wageningen ’t duurst.
Foto Roelof Kleis

Op de campus moet je aardig in de buidel tasten voor een kop soep. Afhankelijk van het gebouw kost soep tussen 1,95 en 3,10 euro. Daarmee spant WUR landelijk de kroon. Alleen in Nijmegen (Radboud Universiteit) kost een kop soep ook 1,95 euro. Elders betaal je vaak de helft minder.

Dat blijkt uit een vergelijking van de kantineprijzen op Nederlandse universiteiten door de UKrant, het online studentenblad van de Universiteit Groningen. Vanwege de nieuwe cateraar Compass Group Nederland die onlangs startte, ontbreekt WUR nog in dat overzicht. Maar uit een eigen inventarisatie van de soepprijzen in Wageningen die de redactie inmiddels heeft kunnen doen, blijkt dat WUR het duurst is. Impulse-cateraar OSP spant de kroon met 3,10 euro voor een kop soep van de dag.

Het is belangrijk om geen appels met peren te vergelijken

Lisanne Blom, accountmanager Compass

Verreweg de meeste studenten en medewerkers lunchen elders op de campus. In deze gebouwen catert sinds augustus Compass. In Orion, Forum en de Leeuwenborch is daar volgens accountmanager Lisanne Blom de keuze uit twee soepen: een van 1,95 en een van 2,75 euro per kom van 250 milliliter. ‘De soepen van 1,95 euro zijn door ons op locatie vers gemaakt en rijk gevuld. Die van 2,75 euro komen van de Verspillingsfabriek.’

Kanttekening

Blom heeft de studie van UKrant ook gezien en maakt enkele kanttekeningen. Zo is de portiegrootte niet vermeld en mogelijk niet overal hetzelfde. ‘En zijn de soepen van 0,95 euro ook 250 milliliter, vers gemaakt en rijk gevuld of gaat het om 150 milliliter bouillon? Het is belangrijk om geen appels met peren te vergelijken.’

Resource werkt momenteel aan een verhaal over de prijzen en de kwaliteit in de restaurants en bij de catering op de campus. Tips of opmerkingen? Mail naar resource@wur.nl.

Soepprijzen

Wageningen University & Research                      2,751

Radboud Universiteit Nijmegen                            1,95

Rijksuniversiteit Groningen                                   1,80

Universiteit Utrecht                                               1,50

Erasmus Universiteit Rotterdam                            1,402

Vrije Universiteit Amsterdam                                 1,30

Technische Universiteit Delft                                 0,95

Tilburg University                                                  0,953

Maastricht University                                             0,85

Universiteit van Amsterdam                                   —-   

(1) ook soep voor 1,95   

(2) kleine portie voor 0,95

(3) kleine portie voor 0,65

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.