Column Felix: ‘Mol, lekker gewerkt kerel’

Een lofzang op Mol kan best. En niet alleen vanwege het roerei.

Laatst hoorde ik tot mijn schrik (of opwinding) dat onze grote Wageningse amigo Arthur Mol het rectorstokje gaat overdragen. Uiteraard zal deze ‘magnifieke’ positie straks door een andere oudere blanke figuur bekleed worden, met jaren ‘80-idealen die wel een paar snelwegjes verder liggen dan de A12. Een Ignas Heitkönig of Birgit Boogaard zal ongetwijfeld niet genoeg ‘corporate experience’ hebben.

Toch mag er ook wel eens een lofzang op rector Mol geschreven worden. Hij lijkt me sowieso wel een toffe peer, zeker nadat ik hem op de AID-markt samen met onze burgemeester Floor Vermeulen vrolijk bordjes roerei zag opscheppen.

De AID-markt was überhaupt een erg verlichtend evenement voor mij. Als Resource-reporter was ik erg benieuwd waarom zoveel hooggeschoolde lui van over de hele wereld naar dit kleine flutdorpje aan de Rijn kwamen. Een antwoord dat ik veel te horen kreeg (van een biotechnoloog uit Mongolië tot een Zuid-Afrikaanse environmental scientist): ‘Ik keek in online rankings wat de nummer-1-opleiding op mijn vakgebied was en toen kwam ik uit bij WUR.’

Ik was benieuwd waarom zoveel hooggeschoolde lui van over de hele wereld naar dit kleine flutdorpje aan de Rijn kwamen

Als Nijmegenaar die niet van plan was vijf jaar lang de leverslijtende kroegstudent uit te hangen, was dit dorpje op een halfuur afstand voor mij een makkelijke keuze. Ik heb eerlijk gezegd nooit stil gestaan bij wat deze studenten mij vertelden.

Dus aan de rector en zijn voorgangers die ik nooit gekend heb: petje af. Je zal het maar allemaal klaarspelen: al zes jaar nummer 1 op de wereldwijde GreenMetric duurzaamheidsranking; achttien keer op rij nummer 1 van Nederland in de Keuzegids Ranking; 59e plek van alle universiteiten op de hele aardbol met studenten uit 113 landen die ik nooit allemaal kan opnoemen. Arthur Mol, lekker gedaan kerel. We gaan je nog missen.

Resource-studentredacteur Felix Landsman (22) is bijna ex-bachelorstudent International Land & Water management en ambiërend avonturier. Hij is vaak op zoek naar iets.

Meer columns:

Tags:
#Column

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.