Terug in de tijd met het Resource-archief

Alle magazines vanaf 2015 staan online.
Bushalte op de campus In 2015 was de bushalte tussen Forum en Campusplaza net nieuw. Foto Guy Ackermans

Een beetje graven in het archief levert soms mooie vondsten op. Alle Resource magazines vanaf academisch jaar 2015-2016 zijn online te lezen zijn op onze site onder Magazine. Waarom bezetten studenten in 1980 bijna een maand lang het hoofdgebouw? En hoe keek Arthur Mol na zijn eerste halfjaar naar het rectorschap? Of je nu al jaren hier in Wageningen rondloopt, of pas net hierheen bent verhuisd, een beetje nostalgisch bladeren is altijd leuk. Een selectie.

2016: Vluchtelingen

Ook in 2016 waren vluchtelingen vaak onderwerp van discussie. Masterstudenten Marit de Looijer en Renee Middendorp gingen voor hun thesis naar Melilla en Libanon, waar ze het leven van vluchtelingen van dichtbij meemaakten. ‘Het regende, het was koud, en die mannen, vrouwen en kinderen daar liepen op blote voeten. Hun hele situatie was zo uitzichtloos.’ Lees het artikel hier.

2019: Snoek

Ook in 2019 waren er acht schattige zwanenbaby’s. Maar net zoals in het liedje over de visjes die naar zee zwommen, nam hun aantal snel af. De schuldige? De Forumvijver-snoek. Was dit natuur, of moest de snoek zijn zonden bekopen met de doodstraf?

2018: Bezetting

Aankondiging ontruiming door ME

Universiteitsgebouwen bezetten is van alle tijden. In 1980 werd het hoofdgebouw (toen op het Salverdaplein in Wageningen) wekenlang bezet. De actievoerders waren tegen bezuiningsplannen van de regering en eisten verandering van het Wageningse onderwijs.

2019: Wolf

In 2019 werden wolven iets minder vaak gespot dan nu, maar de discussie was er niet minder om. Waarom roept het dier zoveel emoties op?

2016: Niet weg te slaan

Een paar jaar studeren en daarna weer weg uit Wageningen? Vergeet het maar. Veel alumni blijven hangen in de stad. Veel anderen keren na een paar jaar weer terug. Wat maakt Wageningen toch zo aantrekkelijk?

Wortelkunst Diana Scherer

2017: Wortels

Als je een plant overpot, zie je soms dat de wortels de vorm van de pot hebben aangenomen. Kan je plantenwortels ook in andere vormen laten groeien? Kunstenaar Diana Scherer maakte geometrische wortelkunst en zelfs een jurk.

2018: Hitte in de stad

In Zuid-Europa is het snikheet op het moment. Hoe hou je steden koel nu de aarde opwarmt? Landschapsarchitect Wiebke Klemm over bomen en struiken als natuurlijke airco.

2015: Arthur Mol

In 2015 was Arthur Mol nog een verse rector, net een halfjaartje bezig. Hoe keek hij toen aan tegen het rectorschap? ‘Ik moet ik uitkijken dat ik me niet teveel opsluit in Atlas, ik reis nu veel minder dan vroeger.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.