Studenten in line-up Ontspoort! (20 mei)

‘We hopen dat mensen ons leuk genoeg vinden om ons vaker te boeken.’
We Glow Sound Tower. Eigen foto

Bandjes en soloartiesten uit de regio Ede-Wageningen gaan zaterdag 20 mei de hele avond muziek maken tijdens het showcase-festival Ontspoort! in poppodium Astrant in Ede.

Jes Kallen (21), student International Land and Water Management, is drummer van de band We Glow Sound Tower, een alternatieve rockband. Ook de bassist is WUR-student. De band is een van de zestien muziekacts die uit ruim dertig aanmeldingen zijn geselecteerd. Artiesten van alle muziekgenres zullen voorbijkomen tijdens de muziekavond.  

Voor We Glow Sound Tower is Ontspoort! het perfecte evenement om de aandacht te trekken van bookers en programmamakers. ‘Als klein bandje is het lastig om een optreden te krijgen. Je wilt jezelf graag laten zien als band, maar er zijn gewoon heel veel kleine bandjes in Nederland. We hebben nog niet eerder aan zoiets meegedaan, maar we hopen natuurlijk dat mensen ons leuk genoeg vinden om ons vaker te boeken’, zegt Kallen.

Muzikantendag

Voorafgaand aan het festival in de avond is er een muzikantendag bij Astrant. Muzikanten uit de regio kunnen overdag terecht voor workshops, feedbacksessies en ondersteuning door coaches. In de avond zullen de drie podia van Astrant worden gebruikt voor het showcase-festival. Elk bandje mag twintig minuten optreden.
Om het talent uit de regio verder te ontwikkelen, maken de beste bands kans op een prijs. ‘Je kunt bijvoorbeeld opnieuw geboekt worden voor Ontspoort! Summer Beach in juli, of coachingsessies of studiotijd krijgen. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn’, aldus Kallen.

Ontspoort! wordt georganiseerd door Astrant, Cultura Ede, Popupop en Popcultuur Wageningen. Het festival is op 20 mei van 19:00 uur tot middernacht. Toegang is gratis.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.