Birgit Boogaard finalist bij landelijke verkiezing Docent van het Jaar

Is de beste WUR-docent ook de beste van Nederland?
Birgit Boogaard bij de uitreiking van de prijs voor Wageningse docent van het jaar. Foto Guy Ackermans

Vier universitair docenten, onder wie eentje van WUR, staan in de landelijke finale van de verkiezing de Docent van het Jaar 2023: Ed van Beeck (Erasmus Universiteit), Erik-Jan Broers (Universiteit Tilburg), Jim Portegies (TU Eindhoven) én de Wageningse docent van het jaar Birgit Boogaard. Dat maakte het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) vandaag bekend. Op 24 april valt de beslissing wie er met deze eretitel vandoor gaat.

De landelijke verkiezing wordt georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en het Comeniusnetwerk, een netwerk van docenten. De focus ligt dit jaar op de stimulans die docenten geven aan de ontwikkeling van studenten, meldt ISO-voorzitter Terri van der Velden. ‘Sommige docenten blijven studenten nog jaren bij, omdat ze zoveel voor een student hebben betekend. Een docent die niet alleen passief informatie zendt, maar die actief studenten begeleidt en hen ondersteunt in hun ontwikkeling.’ Aan die omschrijving lijkt Boogaard zeker te voldoen, afgaande op de reacties en sfeer die Resource optekende tijdens het slotcollege van haar vak African Philosophy.

De vier finalisten zijn geselecteerd door een vijfkoppige jury, bestaande uit twee docenten en drie studenten. De winnende docent ontvangt de eretitel Docent van het Jaar, een erefunctie in het Comeniusnetwerk en een aan onderwijsinnovatie te besteden beurs. De finale vindt plaats in de Utrechtse Stadsschouwburg en is (na aanmelding) bij te wonen door studenten, collega’s en andere geïnteresseerden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.