Smaken van WUR: Reibekuchen

Sarah-Maria Scheid, MSc student Climate Studies uit Duitsland, deelt haar recept voor Reibekuchen.
Sarah-Maria Scheid, MSc student Climate Studies

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Sarah-Maria Scheid (24), masterstudent Climate Studies uit Duitsland, deelt een recept voor Reibekuchen.

‘Reibekuchen worden ook wel ´Krebbelche´, ´Kartoffelpuffer´ of ´Rievkooche´ genoemd. Het is een klassiek Duits gerecht uit het Rijnland, dat bij allerlei gelegenheden wordt gegeten, zoals braderieën, kerstmarkten en speciale Reibekuchen-festivals in de herfst. Een normale portie bestaat uit drie Reibekuchen, geserveerd met appelmoes.’

Ingrediënten (voor ongeveer 15 Reibekuchen, 4-5 personen):

  • 1 kilo grote aardappelen
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 1 grote lepel maïzena
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • zout, peper en nootmuskaat

Bereiding:

  1. Schil en rasp de rauwe aardappelen met een keukenmachine of rasp;
  2. Verwijder zoveel mogelijk water uit de geraspte aardappelen: gebruik een zeef of een handdoek;
  3. Pel en hak de uien in kleine stukken. Meng deze met de eieren en de geraspte aardappelen;
  4. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bind het geheel met maïzena;
  5. Verhit een flinke hoeveelheid olie in de pan: de aardappelkoeken moeten zwemmen in de olie;
  6. Maak kleine handzame pannenkoekjes van het aardappeldeeg en bak ze aan beide zijden tot ze goudbruin zijn;
  7. Voeg regelmatig olie aan de pan toe, de Reibekuchen nemen veel vet op;
  8. Houd de reeds gebakken Reibekuchen warm in een oven op 50 tot 80°C tot alle aardappelkoeken klaar zijn;
  9. Serveer met appelmoes.

Win een lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.