GNSK komt naar Wageningen

Wageningen gaat het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) organiseren.
Het GNSK in 2018 in Wageningen. Foto Guy Ackermans

Het GNSK zal plaatsvinden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni 2023. De laatste editie van het GNSK in Wageningen was in 2018.

Vanwege het honderdjarige bestaan van de Radboud Universiteit werd het studentenkampioenschap in eerste instantie toegewezen aan Nijmegen, maar wegens een reorganisatie van het ‘facilitair cluster’ waar het sportcentrum onder valt, heeft Nijmegen ervan afgezien. Om te voorkomen dat het GNSK wellicht niet door zou gaan, heeft Wageningen de organisatie overgenomen.

‘Wij vinden het belangrijk dat het evenement doorgaat’, zegt Henri ten Klooster, hoofd van sportcentrum De Bongerd. ‘Als we nóg een editie van het GNSK verliezen, zijn we bang dat we het voorgoed kwijt zijn.’ De edities van 2020 en 2021 gingen niet door vanwege corona en in 2022 werd het GNSK georganiseerd door negen commissieleden waarvan maar één iemand het evenement zelf had meegemaakt, aldus Ten Klooster.

Vrijwilligers gezocht

De raad van bestuur ondersteunt het initiatief om het evenement naar Wageningen te halen, vertelt Ten Klooster. ‘We mogen het sportcentrum en een van de onderwijsgebouwen gebruiken voor een feestavond. Onze studentensportverenigingen zullen sportspecifieke zaken regelen. Er is geen formele commissie, maar we zoeken nog mensen die mee willen helpen organiseren of tijdens het evenement als vrijwilliger mee willen draaien.’ Daarvoor zijn dertig maanden FOS-ondersteuning beschikbaar van 347 euro per maand, vertelt Ten Klooster.

Er zijn mensen nodig die alles rondom de camping willen regelen en mensen die een duurzaam cateringbeleid kunnen maken en uitvoeren samen met de cateraars op de campus, zegt Ten Klooster. ‘Een prachtige kans om je organisatie- en planningsvaardigheid te ontwikkelen.’

Klik hier voor een fotoverslag van het laatste GNSK in Wageningen in 2018.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar gnsk2023@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.