Kerstvakantie in Wageningen: 7 tips

Vervelen rondom kerst? Nergens voor nodig.
Op het ijs bij Forum, vorige winter. Foto Guy Ackermans

Heb je geen tijd, geld of zin om tijdens de kerstvakantie naar je thuisthuis te gaan? Het is natuurlijk lekker om de keuken eens niet met je tien huisgenoten te delen, maar het kan na een paar dagen ook een beetje stil worden. Resource verzamelde de zeven leukste activiteiten voor in de donkere dagen rondom Kerst.

Kerstwandeling – 24 december

In het park chillen is meestal niet iets wat je graag doet in december, maar de 24e is een uitzondering. Met een levende kerststal, vuurkorven en warme chocomel zal het Torckpark zaterdagavond bovengemiddeld gezellig worden. Wandel wat rond en warm je aan het vuur. Meer informatie vind je hier.

Ruil je kerstkado – 24 december

Bij de Superette kan je nog net op tijd voor Kerst je spullen komen ruilen. Wil je ontspullen maar is je boek/plant/schilderij nog hartstikke mooi? Doneer het op de kerstmarkt. Heb je nog een cadeau nodig voor je neefje maar heb je al je geld in je energierekening gestoken? Neem gratis een cadeau mee. Je kan op de kerstmarkt ook je schaatsen laten slijpen of de hele middag wafels eten. Klik hier voor meer info.

Dansen – 23 december of 1 januari

Zin om in beweging te komen en wat mensen te zien? Op 23 december kan je vanaf 22 uur los op latin, reggae en hiphop in Loburg tijdens de Global Grooves. Op dezelfde plek kan je op 1 januari vanaf 00:15 het nieuwe jaar in dansen en bubbels drinken. De agenda van Loburg vind je hier.

Mountainbiken – 27 december

Op 27 december organiseert de Wageningse fietstoerclub een mountainbike-tocht. De route is 60 of 45 kilometer en gaat over de Wageningse berg, door het bos bij Renkum en over de Edese hei. Meedoen kost niks, na afloop is er een gratis consumptie. Van te voren inschrijven wordt gewaardeerd.

Bordspellen spelen – 8 januari

Neem je favoriete spel mee, of laat je verrassen door wat de andere bezoekers hebben meegenomen. Op 8 januari kan je ‘s middags vanaf 12:30 terecht bij ThuisWageningen om samen met anderen bordspellen te spelen. Een donatie is welkom. Klik hier voor meer info.

Film kijken op groot scherm

Movie-W brengt tijdens de kerstvakantie verschillende mooie films en documentaires, onder meer over een Zimbabwaans wijnproefteam, een Russische celliste en een het ontstaan van het meest ontroerende lied ooit: Hallelujah van Leonard Cohen. De agenda vind je hier.

Schilderen, koekjes bakken, pingpongen of iets anders

WUR organiseert een aantal open activiteiten in beide weken van de vakantie, waar je je van tevoren voor moet inschrijven. Er is ook een appgroep waarvoor je je kan aanmelden, om onderling ideeën uit te wisselen voor activiteiten en elkaar te ontmoeten.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.