Besnord roeien voor het goede doel (fotoserie)

De studentroeiers van Argo hebben geld ingezameld voor Movember.
De wedstrijd. Foto Guy Ackermans

Movember is een actie in de maand november om aandacht te vragen voor de gezondheid van mannen door een snor te laten staan en geld op te halen. Ook een groep Argonauten deed mee. Hun bijdrage gaat naar prostaat- en teelbalkankeronderzoek en mentale gezondheidsinitiatieven.

De roeiers haalden op verschillende manieren geld op. Zo moesten deelnemende mannen die hun snor niet wilden laten staan voor elke keer scheren vijf euro inleggen. Ook was er de ‘ballen-voor-ballen-borrel’, waarbij voor elk bestelde portie bitterballen een bedrag naar de pot ging. Het opgehaalde bedrag van die avond werd nog eens verdubbeld door het Argo-bestuur.

Ter afsluiting werd op vrijdag 2 december de ‘Moustacht’ geracet: een roeiwedstrijd tussen twee boten met acht roeiers en een stuur. De ploegjes namen het tegen elkaar op in het Wageningse havenkanaal in gure weersomstandigheden. Het verliezende ploegje moest vijftig euro extra doneren aan het goede doel. In totaal kwam het opgehaalde bedrag daarmee op vierhonderd euro.

Foto’s gemaakt door Guy Ackermans

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.