Early Career Awards voor Ingrid de Zwarte en Sanne Kruikemeier

Twee van de twaalf KNAW-awards voor jonge, vernieuwende wetenschappers naar Wageningen.
Award Foto Shutterstock

Wetenschapsgenootschap KNAW heeft voor de vierde maal de Early Career Awards toegekend. Twee van de twaalf toekenningen gaan naar Wageningen, naar universitair docent Agrarische en milieugeschiedenis Ingrid de Zwarte en naar hoogleraar Digitale media & maatschappij Sanne Kruikemeier.

De prijs is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die vernieuwende, originele ideeën hebben. De Zwarte doet onderzoek op het snijvlak van geschiedenis en het interdisciplinaire onderzoek naar hongersnoden (famine studies); Kruikemeier bestudeert onder meer hoe politieke partijen campagne voeren op sociale media en de impact daarvan op politieke meningsvorming, polarisatie en stemgedrag – in een recent dubbelinterview met Resource vertelde ze er meer over.

De KNAW Early Career Award bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro, dat de laureaten naar eigen inzicht kunnen besteden aan hun onderzoekscarrière, plus een kunstobject. De prijzen worden 14 februari officieel uitgereikt aan alle winnaars.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.