De Bijbaan: WUR-wolf maakt blij

'Mijn identiteit als mens is geheim. Maar de Wolf lééft.'
Foto: Spreadthewurd

Wie: de WURwolf:
Wat: De WUR-wolf is de mascotte van WUR
Waarom: hij maakt iedereen enthousiast en kan kattenkwaad uithalen
Vergoeding: €15 per sessie (30 min-45 min)

De schoorsteen moet roken. Lenen bij Ome Duo kunnen we allemaal, maar er zijn ook studenten die hun geld op bijzondere manieren verdienen. In deze rubriek brengen we bijzondere bijbanen in beeld. Dit keer spreekt Resource met de WUR-wolf. Deze mascotte komt tot leven – niet bij volle maan – maar bij evenementen zoals openingen, recepties en de AID.

‘Ik heb een dubbelleven. Meestal ben ik student, maar soms transformeer ik in de WUR-wolf. Mijn identiteit als mens is geheim. Die doet er niet toe. Ik wil het sprookje van de WUR-wolf hoog houden: de Wolf lééft. Als Wolf mag ik alleen gebarentaal gebruiken, maar dat werkt juist goed. Studenten willen mij graag een high five geven en samen op de foto. Zelfs Louise Fresco, de vorige voorzitter van WUR, kwam de Wolf een boks geven.

De Wolf houdt wel van kattenkwaad

Als Wolf kom ik op plekken waar ik als student niet kom. Op de feestelijke opening van Aurora bijvoorbeeld. Of op een podium naast de DJ, om te dansen. De Wolf is een keer gekidnapt. Er kwam een witte bus het gras bij Forum opgereden. Ik werd achterin de bus gesmeten. Het bleek mijn vervoer naar een biercantus te zijn.

‘Het is wel heel warm in het pak. Er zit een klein ventilatortje in, maar nog steeds zweet ik veel. Het pak is ook zwaar. Je moet fit zijn om dit werk te doen. Ik ben één keer WUR-wolf geweest bij 38 graden. Toen moest ik er binnen een kwartiertje weer uit, voor de veiligheid. Er is altijd iemand mee met de wolf om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de WUR-wolf niet flauwvalt bijvoorbeeld. Of van een trap valt. Je kijkt door het gaas van de mond naar buiten, dus je hebt slecht zicht. Inmiddels ben ik een ervaren en volwassen Wolf en kan ik mij super goed bewegen in het pak.

‘Wat ook zo leuk is, is dat de Wolf zich niet aan alle normale sociale regels hoeft te houden. Als Wolf loop ik wel eens een willekeurig lokaaltje binnen waar studenten groepswerk doen. Ik geef iedereen een hand en iedereen vind het grappig. Of ik steel iemands pen en loop er gewoon mee weg. De Wolf houdt wel van kattenkwaad. Trouwens, we zoeken nog partners in crime, studenten die dit ook willen doen.’

Ben jij of ken jij iemand met een bijzondere bijbaan? Stuur een mailtje naar steven.snijders@wur

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.