De Bijbaan: Nicole past op

'Nu helpt het zorgen voor honden mij om mijn leven structuur te geven.’

Wie: Nicole Samioti (24)
Wat: Hondenoppas
Waarom: ‘Simpel: ik ben gek op honden.’
Loon: verschillend, bijvoorbeeld 15 euro voor een dag oppassen

De schoorsteen moet roken. Lenen bij Ome Duo kunnen we allemaal, maar er zijn ook studenten die hun geld verdienen met een bijzondere bijbaan, zoals Nicole Samioti (24), bachelorstudent Food Technology. Zij is hondenoppas.

‘Via het platform Petbnb kom ik in contact met hondeneigenaren die wel wat hulp kunnen gebruiken. Ik bied verschillende diensten aan, zoals op de hond passen bij mensen thuis, een keertje wandelen of de hond bij mij thuis opvangen gedurende enkele dagen. Het tarief hangt af van welke dienst de mensen willen afnemen. Een wandeling kost zes euro, een overnachting twintig. Er wordt op dit platform bemiddeld voor katten en honden, maar ik bied alleen hondenoppas.

In Griekenland heb ik wel vijftien honden; allemaal zwerfhonden die we min of meer gevonden hebben

In mijn profiel stel ik mezelf voor en vertel ik iets over mijn ervaring met honden. Hondeneigenaren kunnen dan contact met mij opnemen. Soms ontmoeten we elkaar eerst om elkaar te leren kennen en de behoeften van de hond te bespreken. Ik ben hier in 2020 mee begonnen en doe het naast mijn studie. Dat is prima te combineren, want een groot deel van mijn studie is zelfstudie. Ik werk vaak ’s ochtends thuis en dan ga ik na de lunchwandeling naar de universiteit.

‘Ik kom uit Griekenland en woon daar buitenaf met een grote tuin. Ik heb daar wel vijftien honden. Allemaal zwerfhonden die we min of meer gevonden hebben. Sommigen zijn getraumatiseerd en kunnen flink reageren of blaffen. Ik ben geen therapeut die deze honden wil ‘oplappen’. Ik wil ze gewoon een beter leven geven.

‘Ik ben dus opgegroeid met honden, maar ik heb geen hond meegenomen naar Wageningen. Daar is mijn studentenkamer te klein voor. Zeker als ze hun ‘gekke uurtje’ hebben en gaan rondrennen. En om eerlijk te zijn, zou ik dan ook een wat stabieler inkomen en leven moeten hebben dan nu het geval is, zodat ik een hond de zorg en aandacht kan geven die hij verdient. Nu helpt het zorgen voor honden mij om mijn leven structuur te geven.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.