Stress te lijf met een breakfast rave

De Surf your Stress-week is dit jaar feestelijk begonnen.
breakfast rave The breakfast rave is traditionally popular. Photo Maurice Schoo

Studentenvereniging KSV Fransiscus was maandag geopend vanaf acht uur ’s ochtends om de week te beginnen met een breakfast rave. Zo’n 175 studenten werden wakker met een gratis ontbijt en muziek van MiniCulture. Resource danste mee om verslag te doen.

Tekst en foto’s Maurice Schoo

Ioanna Triantafyllidi, masterstudent Development & Rural Innovation

Ioanna heeft speciaal voor de gelegenheid haar zonnebril meegenomen om een echte rave-look te creëren. Via vrienden hoorde ze van dit feest en dat maakte haar gelijk enthousiast. ‘We hebben hier net ontbeten en nu kunnen we gaan dansen. Het is een goede manier om de spanning wat te verlagen.’ Normaal gesproken helpt uitgaan voor haar ook om stress tegen te gaan. ‘Uitgaan en nieuwe mensen ontmoeten, dat werkt voor mij het beste om even te ontstressen, dus eigenlijk precies wat ik nu aan het doen ben. Maar het is ook belangrijk om met andere mensen over je problemen te praten, dat kan al erg opluchten.’ Tijdens de Surf your Stress-week gaat ze ook nog naar de Catch your energy in colour workshop, een creatieve manier om emoties uit te drukken. ‘En ik ga nog langs voor een massage.’

Mattis Höft, masterstudent Plant Sciences

‘Dit is de ideale manier om de maandagochtend te beginnen, een goed feestje en ook nog eens ontbijt, geweldig. Het is een goede manier om even je hoofd leeg te maken en niet met studeren bezig te zijn.’ Mattis was in eerste instantie niet van plan om naar de rave te gaan. ‘Ik had het erg druk met m’n studie, maar uiteindelijk heb ik me toch opgegeven. Gelukkig maar, want de sfeer is goed hier. Eerlijk gezegd heb ik nog niet naar andere activiteiten gekeken want overdag heb ik niet veel tijd en in de avonden ben ik aan het sporten of ben ik bezig met m’n cursus Nederlands. Redelijk stressvol, ja.’ Sporten is volgens hem de beste manier om stress te verlagen. ‘Ik ga meestal na m’n college’s of in de pauze naar de Bongerd. Verder helpt het mij ook om leuke dingen te doen met m’n huisgenoten.’

Isa Weultjes, bachelorstudent Plantenwetenschappen & Amber Kranendonk, bachelorstudent Biotechnologie

‘Onze huisgenoot is vandaag jarig’, zegt Isa terwijl ze de volle zaal in wijst. Isa’s andere huisgenoot Amber voegt eraan toe: ‘Hij zei dat het leuk is om hiernaartoe te gaan. Een vriendin van mij had me ook al getipt voor de breakfast rave, dus zo zijn we hier beland.’ Isa en Amber hebben uiteenlopende manieren om met de stress om te gaan. Isa: ‘Met vrienden afspreken werkt voor mij het beste. Misschien zelfs wel lezen.’ Amber vervolgt: ‘Sporten helpt oprecht voor mij en ik probeer ook te wandelen in de natuur, maar daar heb ik niet altijd genoeg tijd voor.’ Amber wilde ook nog naar de Your natural cycle-workshop, waarin je kijkt hoe om te gaan met je vrouwelijke hormonale cyclus. ‘Ik heb me alleen per ongeluk uitgeschreven. Gelukkig heb ik nog wel een massage!’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.