[De Neus] AID wordt AAD

Nieuws met een luchtje.

Het AID-bestuur is wel klaar met de jaarlijkse introductieweek en pleit in plaats daarvan voor een afsluitingsweek: De Algemene Afsluitings Dagen (AAD).

‘Elk jaar is het weer het zelfde liedje’, zegt Maurits de Hond, voorzitter van het AID-bestuur. ‘In augustus halen we alles uit de kast om nieuwe studenten welkom te heten in de stad en op de universiteit. Leuk voor die nieuwe studenten, maar als je hier al langer woont, heb je daar dus geen zak aan: dan ken je de stad allang.’

Daarbij is het aantal AID-lopers steevast een stuk kleiner dan het aantal studenten dat hier al langer rondloopt, stelt De Hond. ‘Je kunt het in deze tijd gewoon écht niet meer uitleggen dat een groep studenten zo wordt voorgetrokken, alleen omdat ze nieuw zijn. Wij willen van de AID een inclusieve feestweek maken. Door er in plaats van een introductieweek voor nieuwkomers een afsluitingsweek voor álle studenten van te maken, kunnen we voortaan met z’n allen losgaan aan het einde van het collegejaar.’

Lowlands

En er zijn meer voordelen, vertelt De Hond. ‘De AID valt vaak op hetzelfde moment als Lowlands. Dat is gewoon niet praktisch, zeker als je al kaartjes hebt. Door de AID naar begin juli te verplaatsen, kunnen we én in Wageningen losgaan én op Lowlands. Win-win.’

De Hond rekent op begrip van nieuwe studenten. ‘Het is natuurlijk even wennen dat je zelf de weg moet zien te vinden, maar daar staat wel een geweldige feestweek tegenover.’

Werkgroep

Overigens is het laatste woord over de AAD nog niet gesproken: in een reactie geeft WUR’s bestuursvoorzitter Houkje Sjeimovaara weliswaar aan ‘open te staan voor een nieuwe opzet van de AID’, maar dat over de invulling daarvan eerst een ‘breder gesprek’ dient te worden gevoerd. ‘We zetten een werkgroep op om naar het voorstel van het AID-bestuur te kijken.’ De werkgroep komt vanaf september wekelijks bijeen op vrijdagmiddag in café Onder de Hazelaars.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.