2250 eerstejaars bij introductie, net als ‘vroeger’

Ruim tweeduizend studenten maken deze week kennis met uni en stad.
AID 2022 Foto Guy Ackermans

Na twee lastige jaren waarin de AID noodgedwongen (deels) online moest plaatsvinden, is het dit jaar weer feest als vanouds. 2250 studenten schreven zich in voor de AID, vergelijkbaar met de ‘normale’ jaren 2018 en 2019.

De nieuwe studenten krijgen het druk deze week: naast kennismaken met de campus en het Wageningse verenigingsleven, is er een sing-along, een sportdag, het straattheaterfestival en de traditionele buitenbioscoop. Vandaag start het programma met Campus Games.

Stormbaan

Voorzitter van de AID-commissie Joris Krol heeft er zin in. ‘Het is een gek gevoel, je werkt er bijna een jaar naartoe en opeens is het zo ver. Dat brengt wel wat stress met zich mee, maar nu alles begint te lopen ebt die spanning weer weg.’ Hij kijkt vooral uit naar de stormbaan zaterdagochtend op de Generaal Foulkesweg. ‘Dat is een nieuw onderdeel dit jaar dat we samen met defensie organiseren. Het heeft best wat voeten in aarde gehad om dat voor elkaar te krijgen, dus als dat morgen allemaal staat, is dat wel een hoogtepunt.’

Cantus nieuwe stijl

De traditionele cantus (dinsdagavond) is dit jaar omgedoopt tot een sing-along. Krol: ‘Een cantus wordt geassocieerd met alcoholverheerlijking en dat willen we niet meer. We willen benadrukken dat je niet per se hoeft te zuipen en daarom is er naast bier ook water, alcoholvrij bier, radler en fris te krijgen. Minderjarige AID-lopers krijgen een bandje met een andere kleur – zij krijgen sowieso geen alcohol. We hopen dat het de grootste sing-along wordt tot nu toe: we hebben de capaciteit dit jaar vergroot naar 2200 man, zodat bijna iedereen mee kan doen.’

Veel problemen met de lastige OV-verbinding, er rijden geen treinen deze maand, verwacht Krol niet. ‘We hebben het gewijzigde reisadvies tijdig aan alle AID-lopers doorgegeven en de universiteit heeft het ook nog benadrukt. Meer kunnen we niet doen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.