Roeivereniging Argo organiseert nieuwe wedstrijd

Argonauten plannen de Spiegelwaal Regatta met Nijmeegse en Eindhovense studentenroeiers.
Roeiers in actie tijdens de Argo Sprint. Foto Roos van Delden

Het gaat om een driekamp, wat betekent dat de deelnemers drie afstanden gaan roeien: de vier kilometer, de twee kilometer en de vijfhonderd meter. De eerste Spiegelwaal Regatta staat gepland voor het weekend van 29 en 30 april 2023.

De Spiegelwaal Regatta is vernoemd naar het water waar de driekamp geroeid gaat worden: de Spiegelwaal bij Nijmegen. De wedstrijd wordt georganiseerd met Phocas, de studentenroeivereniging van Nijmegen. Ook de vereniging Theta uit Eindhoven is aan boord. Argo-voorzitter Luwe Groot: ‘Het is mooi dat we naast de Argo Sprint en de Argo Najaars Slotwedstrijden nóg een wedstrijd in het leven gaan roepen. Alle eerstejaars wedstrijdploegen uit de Nederlandse studentenroeiwereld moeten aan deze wedstrijd mee gaan doen. Daardoor gaan gegarandeerd veel mensen starten.’ De roeibond wil al langer meer aantrekkelijke en variërende wedstrijden organiseren door heel Nederland, aldus Groot. ‘De meeste wedstrijden zijn toch op de Amstel en de Bosbaan bij Amsterdam of op de Willem-Alexanderbaan bij Rotterdam. Deze locatie maakt het aantrekkelijker voor Duitse of Belgische ploegen om mee te doen. En ook dat het een driekamp is in een periode die vooral draait om de twee kilometer, is goed voor de variatie.’

Botenhuis

Er is wel nog een voorwaarde voordat de wedstrijd écht gaat worden gehouden, vertelt Groot. ‘Phocas is een nieuw botenhuis aan het neerzetten naast het water. Het is belangrijk dat die er straks is, dan kunnen we een mooie wedstrijd organiseren. Rondom zo’n botenhuis kun je qua catering uitpakken. Anders is de kans groter dat je verlies gaat draaien, en dat willen we niet. Maar als het er staat, komt het goed.’ Het botenhuis is inmiddels in aanbouw.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.