Cricket terug in Wageningen

Studentredacteur Rohit Pawar was sportverslaggever ter plaatse en leert ons wat crickettermen.
De wedstrijd tussen de Haarweg Highflyers en de Hoevestein Hurricanes.

Sportcentrum de Bongerd was afgelopen weekend gastheer van de Wageningen Premier League; het eerste cricket-toernooi sinds lange tijd in Wageningen. Het evenement werd georganiseerd door ISA (Indian Student Association. Studentredacteur Rohit Pawar was erbij.

Tekst en foto’s Rohit Pawar

Het toernooi werd gespeeld door vier teams, vernoemd naar plaatsen in Wageningen: Asserpark Royal Kings, Bornsesteeg Barbarians, Haarweg Highflyers, en Hoevestein Hurricanes en de teams bestonden uit cricket-spelers uit drie landen waar deze sport gespeeld wordt: India, Pakistan en Nederland. De dag begon dus met de volksliederen. ‘Een warme, zonnige dag is perfect om cricket te spelen, het voelt aan als de zomervakantie in India’, aldus Gyan Prakash Sharma, commentator en speler voor de Asserpark Royal Kings. Elk team speelde een partij tegen alle anderen, waarna de top twee teams op zondag in de finale tegen elkaar speelden.

Pitch beschermen

Zaterdag was een drukke dag met veel wedstrijden waarin flink gescoord werd. De zondag begon regenachtig, maar dat mocht de pret van de cricket-fans niet drukken. Ze legden plastic op het veld om de pitch te beschermen. Zodra de regen stopte ging de wedstrijd van start, en kon het gevecht tussen de Haarweg en de Bornsesteeg beginnen. Na een uiterst spannend slot van de wedstrijd wonnen de Haarweg Highflyers de allereerste Wageningse Premier League ooit.

Werpvaardigheid

Deepak Reddy Kommula van de Bornsesteeg Barbarians liet prachtige slagbeurten zien tegen de Asserpark Royal Kings, en scoorde daarmee 50 runs met slechts 15 ballen, daarmee leidde hij het team vanuit een benarde positie naar de winst . Ook Nithin Kumar van de Haarweg Highflyers hielp zijn team naar een klinkende overwinning tegen de Hoevestein Hurricanes. Nithin kreeg daarvoor de beker voor beste slagman, die hij, heel sportief, deelde met Deepak, de publieksfavoriet. De prijs voor de beste vrouwelijke speler ging naar Mansi Shrivastava van de Asserpark Royal Kings, die met haar werpvaardigheden gedurende het gehele toernooi de slagmannen op scherp zette. Raghav Sharma van de Haarweg Highflyers ging naar huis met de prijs voor de beste werper, voor zijn strakke worp waarmee hij de meeste wickets van het hele toernooi wist te veroveren.

Het winnende team Haarweg Highflyers.

Het toernooi trok veel internationaal publiek dat niet bekend was met cricket. Michele Cavallero uit Italië: ‘Het lijkt me een leuke en actieve sport. Ik zou het graag een keer willen spelen want ik voel een fanatieke en competitieve sfeer op het veld vandaag.’

Blijvertje

De Wageningen Premier League is slechts het begin van cricket in Wageningen. ‘We zijn van plan ook wedstrijden tegen teams uit andere Nederlandse steden te gaan spelen’, zegt Bhakti Pawani, ISA evenementen coördinator. ‘We willen een cricketvereniging oprichten in samenwerking met de Bongerd. Gezien het succes van dit toernooi verwachten we dat het gaat lopen en hopen we dat de Bongerd cricket trainingen gaat verzorgen’, zegt Aagam Shah, community commissaris van ISA.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.