Kunst- en cultuurmagazine voor Wageningen

Een groep Wageningse studenten en inwoners start het magazine 'Uitwaaien'. Inbreng welkom.
Collage voor Uitwaaien Magazine Een collage van de makers van Uitwaaien. ©Uitwaaien Magazine

Een groep Wageningers, studenten en niet-studenten, is bezig een nieuw Wagenings kunst- en cultuurmagazine op te zetten. De titel: Uitwaaien.

Fernando Gabriel Garcia Teruel, masterstudent Biosystems Engineering en lid van de Student Council) is een van de initiatiefnemers. ‘Doel van het magazine is om een open platform te creëren voor inwoners van Wageningen om hun kunst te delen; van schrijven en schilderen tot beeldhouwen en dans’, legt hij uit.

‘Als initiatiefnemers van Uitwaaien willen we via kunst en cultuur een brug slaan tussen het universiteitsleven en het stadse leven. Vaak zijn die erg gescheiden. Met het magazine hopen we verschillende gemeenschappen bij elkaar te brengen’, vult Susan van Weperen, masterstudent Health and Society, aan. Ze vertelt dat een gebrek aan platforms voor creatieve expressie een andere reden was om Uitwaaien in het leven te roepen.

Verfrissend gevoel

Als titel werd gekozen voor het Nederlandse woord ‘uitwaaien’. ‘Het magazine moet ruimte geven aan die dingen die de menselijke geest verfrissen en die de lezers het gevoel van uitwaaien geven’, aldus Pieris Pinguinos Kalligeros, masterstudent Biosystems Engineering. ‘We willen mensen even de drukte van alledag laten vergeten en ze verbinden met kunst en cultuur. Het wordt legendarisch’, belooft Edmundio Bell, masterstudent Biosystems Engineering.

De eerste editie van het magazine komt naar verwachting in september uit. De redactie is nog op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan het magazine of die hun kunst erin willen laten zien. Je komt in contact met Uitwaaien via uitwaaienmagazine.nl of via @Uitwaaienmag op Instagram.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.