VeSte groeit ten koste van CSF

De uitslagen van de studentenraadsverkiezingen zijn vandaag bekend gemaakt.
De huidige studentenraad (deels aanwezig via videoverbinding) na de meest recente verkiezingsuitslag in mei 2022. Foto Luuk Zegers

VeSte groeit van zeven naar acht zetels, S&I blijft gelijk met drie zetels en CSF krimpt van twee zetels naar één.

In totaal stemden 387 studenten voor de Christelijke Studenten Fractie (CSF); 1.214 voor Sustainability & Integration (S&I); en 2.789 voor Verenigde Studenten (VeSte). De uitslagen werden bekendgemaakt op het podium in Forum door onderwijsdecaan Arnold Bregt.

De opkomst lag dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. Toen bracht 27,6 procent van de studenten een stem uit. Dit jaar deed 35,3 procent dat. Dat is vergelijkbaar met de opkomst van voor de coronapandemie.

Met z’n allen

VeSte-lijsttrekker Maartje van den Bosch is ‘heel erg blij’ met de extra zetel. ‘We hadden acht serieuze kandidaten en ik ben gewoon zó blij dat we met z’n allen de raad in kunnen. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan!’ S&I-lijsttrekker Muskan Mathur is ook blij met het resultaat. ‘Ik heb er zin in om te gaan werken aan alle suggesties en ideeën die we van studenten binnen hebben gekregen. Heb je nog goede ideeën, mail ze dan naar s.i@wur.nl.’

Bij CSF heerst een dubbel gevoel, vertelt huidig raadslid Joël Kampen. ‘Aan de ene kant zijn we teleurgesteld dat we een zetel kwijt zijn. Het is fijn om iemand te hebben om mee te sparren in de raad. Dus even balen, maar ik heb er veel vertrouwen in dan Linda het ontzettend goed gaat doen.’ Lijsttrekker Linda Juma was tijdens het bekendmaken van de uitslag op haar stage in Rotterdam.

Lees hier meer over de standpunten van de partijen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.