Smaken van WUR: vegetarische rösti

'Het is snel klaar en heel lekker.'

In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Laura Bergshoef (26), masterstudent Climate Studies en Geo-information Science deelt een makkelijk vega-gerecht.

‘Het is alweer bijna tien jaar geleden dat ik voor het eerst op mijzelf ging wonen. Ik verhuisde naar Londen, precies dat jaar dat het bizar duur werd om ponden te kopen met euro’s en de huizenprijzen stegen. Ik leerde, noodgedwongen, simpele gerechten koken met weinig ingrediënten. Nu tien jaar later, zit dat er nog steeds in. Het röstigerecht hieronder kan je zo simpel maken als je zelf wilt. Het is snel klaar en heel lekker. Het recept komt uit mijn lievelingskookboek Het vegetarische kookboek- snel en simpel koken met 3 – 6 ingrediënten.  De rösti van aardappel en peen op de foto heb ik uit dit boek gehaald. Met de overige groenten kun je variëren.’

Ingrediënten voor 1 persoon: 

  • 1 grote aardappel
  • 4 wortels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 paprika
  • olijfolie 
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de broccoli 3 minuten in een pan terwijl je de oven voorverwarmt op 185°C. Doe de broccoli daarna tien minuten in de oven; 
  2. Schil de aardappel. Rasp de aardappel daarna en rasp ook drie penen. Wring het mengsel uit in een theedoek en doe er peper en zout naar smaak doorheen. Vorm er koekjes van;
  3. Bak de aardappelkoekjes op middelhoog vuur in olijfolie: beide kanten 5 minuten; 
  4. Snijd de paprika en overgebleven peen; 
  5. Leg de rösti, broccoli, paprika en stukjes peen op een bord;  
  6. Eet smakelijk!

Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.