Blauwbekken voor het goede doel

Studentenvereniging SSR-W zamelt 1200 euro in met Rijnduik.
De Rijnchallenge van vorig jaar. Foto: SSR-W

‘Nooit meer, ik doe dit nooit meer.’ Sommige SSR-W’ers doen lekker dramatisch bij de 2022-editie van de inmiddels traditionele Rijnduik van hun studentenvereniging.

Bibberend en klappertandend concluderen ze dat het misschien niet hun állerbeste idee was om afgelopen weekend zo hard te feesten dat ze deze maandagavond met een behoorlijk brak hoofd de ijskoude Rijn moeten trotseren.

Anderen hebben er minder moeite mee. Zoals Koen Gellings, Merel de Ruiter en Ward Hameleers, die kort na de ‘massaduik’ aankomen bij het Rijnstrandje onderaan de Pabstsendam. Vastberaden lopen ze naar de waterkant, gooien er hun spullen en kleding neer, om na een slokje Stroh-rum zonder aarzelen de rivier in te benen. Met een watertemperatuur van 9 graden is dat wel even doorbijten. Maar belofte maakt schuld: met de Rijnduik-challenge zamelen de SSR’W’ers geld in voor het goede doel, het Nationaal MS Fonds. Zo ook dit drietal.

Iets verlaat, maar ook Gellings. De Ruiter en Hameleers nemen een Rijnduik. Foto Marieke Enter

De thermosfles tomatensoep die De Ruiter even later uit haar tas tovert, wordt met gejuich ontvangen. ‘Merel, dit is de beste soep ever!’, aldus een blauwbekkende Hameleers. In totaal brachten de circa 75 Rijnduikers van SSR-W zo’n 1200 euro bijeen bij deze editie.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.