Oekraïens inzamel-diner compleet uitverkocht

Promovendus Andriy Volkov haalt duizenden euro’s op voor Oekraïene.
Andriy Volkov met zijn zus en de rest van het kookteam in de keuken van het Rad van Wageningen. Foto Guy Ackermans

Andriy Volkov en zijn vrienden hadden best op wat mensen gerekend bij het diner dat ze gisteren organiseerden in het Rad van Wageningen om geld in te zamelen voor Oekraïne, maar dit hadden ze niet verwacht. Al het eten raakte uitverkocht, ze moesten bestellingen annuleren en mensen die buiten in de rij stonden naar huis sturen. De inzamelingsactie leverde bijna 3000 euro op.

Volkov komt uit Oekraïne en doet een PhD bij WUR. Vorige week kwamen zijn zus en een vriendin aan in Wageningen, op de vlucht voor de oorlog. ‘We wilden hier graag iets doen om te helpen. De Wageningse community is heel internationaal, ik dacht dat ze wel open zouden staan voor een Oekraïens diner. Maar dat het zo’n succes zou worden, had ik niet verwacht. We hebben zo’n 140 maaltijden verkocht en er stond een rij van 15 meter voor de deur.’

Kapot

Vandaag zijn ze ‘helemaal kapot’ en nemen ze even pauze. Ze waren gisteren van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat bezig, maar morgen beginnen ze met de voorbereidingen van een nieuwe actie. ‘We staan zaterdag op de markt met Oekraïense gerechten. Deze keer zullen we nog meer koken, zodat het niet opraakt! Alle opbrengsten zijn weer voor het goede doel.’

Het opgehaalde geld wordt verdeeld over Come Back Alive, een Oekraïense ngo die het leger ondersteunt met kleding en medische middelen, en naar een aantal kleinere grassroots-organisaties in het westen van Oekraïne die humanitaire hulp bieden aan de enorme stroom vluchtelingen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.