WUR en SNV willen meer samenwerken voor meer impact

Samen willen ze vooral grote, meerjarige ontwikkelingsprojecten binnenhalen.
WUR en SNV werken al samen bij het programma Pro-Arides dat zich onder meer richt op hogere inkomens voor boeren en herders in de Sahel. Foto Shutterstock

WUR gaat nauwer samenwerken met ontwikkelingsorganisatie SNV. Samen willen ze meer impact hebben om de sustainable development goals van de VN – zoals uitbanning van honger en armoede – te halen.

WUR en SNV voeren beide projecten uit in ontwikkelingslanden. WUR richt zich daarbij op kennis- en technologieontwikkeling en actiegericht wetenschappelijk onderzoek, terwijl SNV zich meer richt op de implementatie van projecten met lokale partners. SNV werkt in 25 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika en heeft ruim 1300 medewerkers.

Sahel

Beide organisaties werkten de afgelopen jaren al samen en waren bijvoorbeeld betrokken bij het tienjarige programma Pro-Arides in de Sahel-landen Mali, Niger en Burkina Faso dat zich richt op het verbeteren van de weerbaarheid van voedselsystemen en hogere inkomens voor boeren en herders. Ook voerden ze bij de start van de coronacrisis samen snelle analyses uit in Afrika om de effecten van corona op de economie en voedselzekerheid te bepalen. Verder werken ze samen in het project Bridge, dat met lokale partners een voedzame en concurrerende zuivelsector ontwikkelt in meerdere Oost-Afrikaanse landen.

Systeemverandering

Met de nieuwe samenwerking willen de twee organisaties samen vaker grote en meerjarige projecten indienen bij bijvoorbeeld het ministerie van Buitenlandse Zaken en de EU, licht woordvoerder Irene Salverda van het Wageningen Center for Development Innovation (WCDI) toe. In de praktijk zal SNV vooral samenwerken met het WCDI. Simon O’Connell, directeur van SNV, hoopt door meer samen te werken duurzamere en blijvender systeemveranderingen te realiseren.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.