Hoelahoepen, frisbeeën en meer sporten op de campus

Even een frisse neus halen met de sportworkshops van De Bongerd.
De workshop Animal Flow, een vloeiende dans geïnspireerd op de bewegingen van dieren. Foto Guy Ackermans

De campus ontwaakt langzaam uit zijn lockdown-winterslaap. Voor studenten die tussen de lessen door even een frisse neus willen halen en in beweging willen komen, organiseert Sports Centre de Bongerd gratis workshops in de vroege middag.

Deze maand kan je van maandag tot donderdag zonder inschrijving meedoen aan een korte sessie Tjoek-bal, Frisbee of Hoola-hoop. De workshops beginnen elk half uur tussen 12:30 en 14:30 en zijn op het veld tussen Atlas en Forum.

Esther Klein Hesselink gaf de workshop Animal Flow. ‘Dat laat studenten kennismaken met een tak van sport die uitnodigt om te bewegen op manieren die ons lichaam niet meer zo gewend is, maar eigenlijk heel natuurlijk is. Het vraagt ons om weer op onze handen en voeten te bewegen en spieren te gebruiken die wellicht een beetje zijn vastgeroest.’ Verschillende grondoefeningen worden aan elkaar geregen zodat er een flow ontstaat. ‘Een soort dierendans die lekker speels is en tegelijkertijd je kracht, uithoudingsvermogen, balans en coördinatie in je lichaam verbetert. Omdat het je even uit je hoofd in je lichaam brengt is het de perfecte pauzebezigheid voor elk moment.’

Het programma is hier te vinden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.