Campusbewoners: Super Ninja

De fruitvliegvanger is het belangrijkste product van het bedrijf Super Ninja.

De fruitvliegvanger is het belangrijkste product van het bedrijf Super Ninja, dat deze maand een eigen kantoor betrok in Plus Ultra II. De vanger is een valletje van gerecycled plastic dat fruitvliegjes lokt met behulp van een geurmengsel. ‘De vanger is niet alleen ecologisch,’ zegt R&D-man Stef ten Dam van Super Ninja, ‘maar ook handig: je kunt het aan de prullenbak plakken waar de meeste fruitvliegjes zich ophouden.’

De fruitvliegvanger is te koop bij de meeste Nederlandse supermarkten. Dat kwam zo: toen de supers versgeperst sinaasappelsap gingen verkopen, kregen ze last van fruitvliegjes. Het product van Super Ninja beviel zo goed dat de retailers het nu ook in het schap hebben liggen. Het kleine bedrijfje – drie personen – mikt nu op verkoop aan supermarkten in Duitsland en Engeland. Ook heeft het inmiddels vallen voor zilvervisjes en rouwvarenmuggen (zitten in potgrond) ontwikkeld. ‘De business gaat goed’, zegt Ten Dam.

Super Ninja bestaat vier jaar en is van oorsprong een Rotterdams bedrijf, maar het zit al een paar jaar op de Wageningse campus. Ten Dam studeerde Bos- en Natuurbeheer in Wageningen en kwam bij het bedrijf terecht via een ACT-project (Academic Consultancy Training) om mieren biologisch te bestrijden.

Supers gingen versgeperst sinaasappelsap verkopen en kregen last van fruitvliegjes

Binnenkort volgt wellicht een ACT-project om een product tegen muggen te ontwikkelen. ‘Als we nog verder groeien, gaan we misschien onderzoek uitzetten bij de universiteit.’

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer Super Ninja in Plus Ultra II.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.