De sociëteit is weer open

Studentenverenigingen mogen de deuren weer openen.
Er kan weer geborreld worden. Foto SSR-W

Wel gelden er nog coronamaatregelen, vergelijkbaar met die in de horeca. Dat betekent dat het coronatoegangsbewijs verplicht is; dat mondkapjes moeten worden gedragen tot de zitplaats; en vaste zitplaatsen.

Voorzitters van de Wageningse studentenverenigingen zijn blij met het nieuws. ‘Het nieuws lekt altijd al een paar dagen van tevoren, dus we zagen het al een beetje aankomen, maar je houdt toch een slag om de arm’, zegt Anne van der Molen, voorzitter van SSR-W. ‘Toen we hoorden dat we tot tien uur ’s avonds open mochten, ging er wel een gil van opluchting door de bestuurskamer. Dit geeft goeie hoop.’

‘We hebben dit bestuursjaar alles al meegemaakt’, zegt Djoeke Dankloff, voorzitter van KSV Franciscus. ‘Van anderhalve meter afstand tot volledig open met QR-code tot volledig dicht tijdens de lockdown. Dus we zijn heel blij dat de deuren weer open kunnen en dat het er allemaal beter uitziet. Als bestuur zitten we vaak van negen tot vijf op kantoor om de vereniging draaiende te houden en beleid te maken, maar uiteindelijk doe je het natuurlijk allemaal voor de leden. Ik heb dus heel veel zin om hun blije gezichten weer te zien, om ook te kunnen zien waar je het voor doet.’

Borrelen

Ook bij WSV Ceres heerst blijdschap. ‘De deuren gaan weer open, dat is mooi. We verwachten vandaag nog niet heel veel mensen want we zitten middenin de tentamenweek. Heel druk wordt het dus waarschijnlijk nog niet, maar vrijdag verwacht ik meer mensen.’

Er kan dus weer geborreld worden, maar voor grote feesten is het nog te vroeg, zegt Penders. ‘Met deze maatregelen kan dat niet, want de mondkapjes moeten weer op als je door het gebouw loopt en we zijn gebonden aan de anderhalve meter. Het is dus niet zoals een paar maanden geleden toen iedereen met QR naar binnen kon en corona bijna achter ons leek te liggen. Maar dit zijn weer eerste stapjes en voor nu is dat hartstikke mooi. Er kan weer worden geborreld.’

Onder-voorbehoudje

De voorzitters hopen dat er over niet al te lange tijd wél weer volop kan worden gefeest. ‘Het zou mooi zijn als het eind maart nog beter gaat,’ zegt Penders. ‘Dan hebben we een driedaags evenement op de planning, met sportdag en een open feest. Dat is voor nu nog even een onder-voorbehoudje.’

Bij SSR-W zijn ze iets voorzichtiger. ‘We hebben onze lustrumweek van maart naar mei verplaatst’, vertelt Van der Molen. ‘Zo is de kans groter dat het op een écht mooie manier kan worden gevierd. Ik heb heel veel zin in de dag dat de kroegzaal weer stampvol mag staan en we de gaafste feestjes kunnen geven. Daar zijn we nog niet, maar het gaat de goede kant op.’

Borrelen. Foto SSR-W

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.