Terug naar de campus, mét medisch mondkapje

Vanaf vandaag is campusonderwijs weer toegestaan. Wel zijn de mondkapjesregels strenger geworden.
Terug naar de campus met een mondkapje. Illustratie Alfred Heikamp/Guy Ackermans

Het dragen van een mondkapje is nu altijd verplicht, ook tijdens colleges, zelfstudie en tentamens.

Iedereen moet dus te allen tijde een mondkapje dragen. Een uitzondering geldt voor docenten die college geven en minimaal anderhalve meter afstand houden. Iedereen wordt sterk aangeraden om voor een medisch mondkapje te kiezen. Vanaf dinsdag 18 januari tot en met in ieder geval 28 januari zal de universiteit deze maskers aanbieden in alle gebouwen voor studenten en docenten.

De keuze het onderwijs deze periode op de campus te geven, is aan de vakcoördinatoren. Zij bepalen of het onderwijs voor deze laatste twee weken van periode 3 online blijft of weer op de campus wordt gegeven. Hoewel docenten niet verplicht zijn online alternatieven voor campusonderwijs aan te bieden, vraagt de universiteit dit wél te doen als het maar enigszins kan, aangezien bij sommige vakken momenteel tot wel 20 procent van de studenten in quarantaine zit. Studenten die twijfelen of ze nog in quarantaine moeten, kunnen de ‘Can I Come to Campus’-check doen, die WUR in samenwerking met de GGD heeft opgesteld.

De Bongerd

Het strengere mondkapjesbeleid geldt voor iedereen op de campus op plekken waar met meer dan één persoon in één ruimte gewerkt wordt, dus ook voor de medewerkers in de kantoorruimten en labs. Alleen in labs waar de veiligheidssituatie het dragen van een mondkapje niet toestaat, geldt een uitzondering. Buiten is een mondkapje niet verplicht en mogen vier mensen samenkomen op anderhalve meter afstand. Sporten bij SportCentre de Bongerd is ook weer mogelijk, onder bepaalde voorwaarden.

Voor een compleet overzicht van WUR’s huidige coronarichtlijnen, klik hier.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.