Eindelijk geld voor lerarenopleiding Kabul

Sinds oktober waren er geen salarissen uitbetaald aan docenten.
kaart van Afghanistan Foto Shutterstock

Afgelopen week is WUR erin geslaagd om een deel van de achterstallige salarissen te betalen aan de lerarenopleiding in Kabul, Afghanistan.

De 75 medewerkers van het National Agriculture Education College (NAEC) konden 9.000 dollar verdelen. De medewerkers hebben in totaal nog 72.000 dollar aan achterstallige salarissen tegoed. De rest van dit bedrag wordt naar verwachting in de komende weken in tranches overgebracht naar Kabul. Het bedrag is overgemaakt via een tussenpersoon, buiten het reguliere bankverkeer om.

Regulier bankverkeer met Afghanistan is niet meer mogelijk, sinds de Verenigde Staten betalingen aan dit land op de sanctielijst plaatsten. Daardoor kon WUR geen geld overmaken aan personeel van het NAEC. Inmiddels wordt ook gekeken of normaal bankverkeer weer mogelijk is. Het personeel van de lerarenopleiding was zeer blij met het eerste salaris sinds oktober vorig jaar, zegt projectleider vanuit WUR Hans van Otterloo. ‘De directeur vertelde mij op 10 januari: vandaag hadden we weer lachende gezichten op NAEC.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.