Ernst van den Ende van Plant naar Dier

Vanaf 1 januari is Van den Ende directeur van de Animal Sciences Group van WUR.
Foto Berber Hania

De ongeschreven regel is dat directeuren bij WUR na twee perioden van vier jaar plaats maken voor een opvolger. Van den Ende zit er al bijna twaalf jaar. ‘Ik zat al in blessuretijd’, zegt hij lachend, ‘maar werken bij WUR ligt mij na aan het hart.’

‘Ik ben de afgelopen jaren vaker gepolst voor banen elders, maar ik voel me het prettigste in een kennisinstelling met een maatschappelijke opgave. Daarom heb ik gesolliciteerd bij de kenniseenheid Dier.’

Het lijkt hem ‘heel gaaf’ om aan de slag te gaan bij de kenniseenheid die maatschappelijk het meest onder druk staat. ‘De dierproductie is cruciaal voor de mondiale voedselvoorziening en speelt een belangrijke rol in kringlopen, maar staat onder enorme druk door de milieu- en klimaatimpact. Ik wil helpen bij de transitie naar duurzame voedselsystemen waarbij we planten en dieren goed gaan verbinden.’

Kennismaken

Boven aan zijn to do-lijst staat kennismaken. ‘Ik wil de ambassadeur van de groep worden en de verbindingsofficier, dus ik moet weten waar iedereen mee bezig is. Verder hoop ik nieuwe verbindingen te leggen, zodat onderzoekers uit verschillende groepen vaker samenwerken binnen en buiten ASG.’

Wie Van den Ende opvolgt bij de kenniseenheid Plant, is nog niet bekend.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.