Een uni voor iedereen

Werken of studeren aan de universiteit is geen vanzelfsprekendheid als je een beperking hebt.
Picture of a person walking with a stick, on the side of the road Foto Shutterstock

Gehandicapte mensen lopen regelmatig tegen allerlei problemen aan zoals ontoegankelijke collegezalen, ongelijkwaardige digitale toegankelijkheid en onhaalbare roostering. 

Op vrijdag 3 december, de internationale dag van mensen met een handicap, wordt daarom Accessible Academia gelanceerd. Dit is een platform door en voor mensen met een beperking, om ervaringen uit te wisselen, probleem aan te kaarten en de stem van mensen met een beperking te versterken.

Het platform is niet alleen bedoeld voor mensen met een fysieke beperking, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een chronische ziekte, een cognitieve beperking of neurodivergentie. Op www.accessible-academia.nl kan je meer lezen of je aansluiten.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.