Nieuwe beperkingen, onderwijs blijft open

WUR blijft discussie volgen over mogelijk coronatoegangsbewijs.
Studenten in Aurora. Studenten in Aurora. Foto Guy Ackermans.

Ook het onderwijs gaat de gevolgen weer voelen van de coronamaatregelen. Het blijft open, maar er gaat een maximum van 75 studenten per ruimte gelden. Het thuiswerk-advies wordt aangescherpt.

Vanaf 13 november geldt een maximum van 75 studenten per zelfstandige ruimte (exclusief personeel), tentamens uitgezonderd. De Vereniging van Universiteiten (VSNU) laat weten dat onderwijs dat ’s avonds geprogrammeerd is kan blijven doorgaan. Het thuiswerkadvies is aangescherpt: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Onderzoekers en docenten kunnen nog wel naar de universiteit komen voor onderzoek en onderwijs dat daar moet plaatsvinden. ‘We blijven mondkapjes dragen bij verplaatsing’, aldus de VNSU, ‘we zetten looproutes in, ventilatie wordt stelselmatig gecontroleerd’. Het advies twee keer per week een zelftest te doen blijft van kracht en testen zijn nog steeds te bestellen.

WUR
Ook WUR volgt de regels en informeert de studenten en docenten vandaag. ‘Het onderwijs blijft open’, laat de woordvoerder van WUR alvast aan Resource weten, ‘vanuit het belang zoveel mogelijk fysiek door te laten gaan. De anderhalve meter is niet verplicht in het onderwijs, wel proberen we dat zoveel mogelijk na te leven. Verder volgen we de discussie van de VSNU en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de voet over het mogelijk op termijn invoeren van een coronatoegangsbewijs in het onderwijs.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.
  1. Coronatoegangsbewijs in het onderwijs? Wat is het idee hierachter? Volgens mij zijn het niet studenten die op de IC’s belanden, ook mag het wel duidelijk wezen dat de verspreiding niet stopt door te vaccineren. Dus wat is precies het punt hier van, naast dat het jongeren dwingt te vaccineren?

    Disclaimer, ik ben niet tegen vaccineren. Maar het probleem zit niet bij jongeren, volgens mij was er een duidelijke overeenkomst tussen BMI en IC opnames. Terwijl hier niet tot nauwelijks over gesproken wordt? (zijn alle mensen op de IC’s bodybuilders?)