Science Café Wageningen is terug

Onderwerp van dit eerste livecafé sinds maanden: biosensoren & gepersonaliseerde medicijnen.

De ontwikkelingen op het gebied van sensoren gaan snel. Niet alleen zijn sensoren veel gevoeliger geworden, maar ze kunnen nu ook in grotere hoeveelheden en tegen relatief lage kosten geproduceerd worden. Dit zal ons dagelijks leven beïnvloeden, zeker als deze sensoren worden ingezet voor persoonlijke gezondheidsdoelen.

In deze editie van Science Café spreken Anke Schütz-Trilling en Aart van Amerongen over de laatste ontwikkelingen in sensortechnologie en medicijnmonitoring: het op persoonsniveau toedienen van medicatie. Van Amerongen, senior onderzoeker bij Wageningen Food & Biobased Research, richt zich op de gevolgen van verschillen in de opname van medicijnen tussen patiënten en op de Point-of-Care-diagnostiek die door patiënten thuis kan worden gebruikt en waarmee resultaten draadloos kunnen worden doorgegeven aan de behandelend arts. Anke Schütz-Trilling, projectmanager bij Surfix Diagnostics in Wageningen, gaat dieper in op innovatieve technologieën voor monitoring en bespreekt de recente resultaten van de fotonische diagnostische biosensor die Surfix ontwikkelde.

Waar: Café Loburg, Wageningen
Wanneer: donderdag 28 oktober
Hoe laat: 19:45 start live muziek en 20:15 starten de sprekers
De toegang is gratis

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.