Elsevier: acht gouden medailles voor Wageningen

Weekblad Elsevier geeft 71 opleidingen in het hoger onderwijs een gouden medaille.
Foto Shutterstock

Dat staat in de editie van Elsevier Weekblad die vandaag is verschenen. Een ranglijst van beste universiteiten en hogescholen maakt het blad niet meer, dus geen enkele instelling kan claimen ‘de’ winnaar te zijn.

De Christelijke Hogeschool Ede heeft vijf bacheloropleidingen die volgens Elsevier goud waard zijn. Wageningen Universiteit wint goud met drie bachelors en vijf masters. De particuliere hbo-instelling Tio heeft ook acht keer goud, verspreid over vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo en Utrecht.

Enquête

Elsevier baseert zich op oordelen die studenten gaven in de Nationale Studenten Enquête. Samen met onderzoeksbureau ResearchNed kijken de journalisten wat volgens studenten zelf de beste studies zijn. Het blad kijkt naar de antwoorden op elf verschillende vragen. Daarin zitten vragen naar de tevredenheid van studenten over de inhoud, docenten, toetsing en sfeer.

Een opleiding krijgt een gouden medaille als ze op minstens acht vragen beduidend boven het gemiddelde scoort. Ze moeten dus in de breedte beter scoren dan andere opleidingen in hun vakgebied.

De Wageningse ‘gouden’ opleidingen zijn de drie bachelors Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, Bos- en Natuurbeheer en Plantenwetenschappen. Ook de vijf masters Development and Rural Innovation, Geo-Information Science, International Land and Water Management, Nutrition & Health, en Tourism, Society and Environment krijgen goud.

Naast de gouden medailles deelt Elsevier ook zilveren (zes of zeven uitschieters) of bronzen medailles (vier of vijf uitschieters) uit.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.