Bijna 95 procent WUR-studenten gevaccineerd (of daarmee bezig)

94.3 procent van de WUR-studenten is volledig gevaccineerd of daarmee bezig.
Beeld Shutterstock

In totaal is 87,6 procent van de huidige studenten volledig gevaccineerd. 6,7 procent van de studenten is bezig met het vaccinatieproces. Nog eens 3,6 procent overweegt vaccinatie; 2,1 procent is niet van plan zich te laten vaccineren.

Dat blijkt uit een enquête onder alle studenten van Wageningen University waaraan zowel huidig ingeschreven als nieuwe eerstejaars hebben meegedaan. 5.941 studenten (goed voor 39,3 procent van de studentenpopulatie) namen deel aan de enquête en gaven toestemming voor het delen van de informatie.

Eerder, sneller, vaker

De vaccinatiegraad van Wageningse studenten ligt daarmee een stuk hoger dan de landelijke vaccinatiegraad in de leeftijdsgroep van 18-25-jarigen. Landelijk was op 19 augustus 52 procent van die groep volledig gevaccineerd, aldus RIVM cijfers van 19 augustus. Studenten laten zich eerder, sneller en vaker vaccineren dan hun leeftijdgenoten.

Opleidingsdirecteur Voeding en Gezondheid Rolf Marteijn heeft de uitkomsten van de enquête geanalyseerd. ‘We zien in de data dat we op 19 augustus bij nieuwe niet-EU studenten nog wat werk te verzetten hadden. Het betrof ongeveer 80 studenten die nog nader geïnformeerd zijn over de mogelijkheden tot vaccinatie in Nederland.’ Een deel van die groep zou inmiddels langs zijn geweest bij prikbussen waar je geen afspraak nodig hebt voor een vaccinatie, blijkt uit terugkoppeling met de GGD. ‘Hierdoor zullen veel van hen inmiddels in de categorie “bezig met vaccinatie” vallen’, stelt Marteijn.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.