Mondkapjesplicht tijdens lopen in onderwijsgebouwen

Geen anderhalve meter, maar er blijven coronamaatregelen op de campus.
Illustratie: Alfred Heikamp/Guy Ackermans

Nu de anderhalve meter afstand is afgeschaft, komt er een mondkapjesplicht voor studenten in de onderwijsgebouwen. De plicht geldt van het moment dat een student het onderwijsgebouw betreedt totdat die plaatsneemt in het lokaal. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Docenten mogen studenten ook vragen mondkapjes te dragen tijdens practica. Deze en andere maatregelen staan in een brief van onderwijsdecaan Arnold Bregt en rector magnificus Arthur Mol aan alle WUR-studenten. In de brief noemen ze ook andere maatregelen, zoals:

  • In de gebouwen Forum, Orion en Aurora geldt op sommige plekken eenrichtingsverkeer. Dat geldt ook op de trappen. De liften mogen vanwege gebrekkige ventilatie alleen gebruikt worden door studenten die slecht ter been zijn en personeel.
  • Studenten wordt gevraagd zichzelf tweemaal per week te testen, ook als ze al volledig gevaccineerd zijn. Er liggen gratis zelftests bij de ingangen van de universiteitsgebouwen en studenten kunnen gratis zelftests bestellen op www.zelftestonderwijs.nl/zelftest.
  • Studenten die binnen drie dagen na een campusactiviteit positief testen, wordt gevraagd om hun vakcoördinatoren op de hoogte brengen zodat de verspreiding van het virus kan worden beperkt.
  • Studenten met een huisgenoot die corona heeft, mogen niet naar de campus komen. Thuisisolatie is evenwel niet verplicht. Mocht de situatie tot studievertraging leiden, kunnen studenten contact opnemen met de studentendecanen (studentdean@wur.nl).
  • Alle tentamens zijn op de campus. Binnenkort volgen details over wat te doen als studenten een tentamen niet kunnen maken wegens corona.

Ventilatie

De recente nadruk van het kabinet op ventilatie levert geen uitdagingen op, zo staat in de brief: alle onderwijsgebouwen van WUR voldoen aan de ventilatievereisten, dus alle lokalen kunnen gebruikt worden voor onderwijs.

Maatregelen voor de kantine, de bibliotheek en de laboratoria worden binnenkort verwacht. Richtlijnen daarvoor vanuit het ministerie zijn in de maak.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.
  1. en medewerkers? hoeven die geen mondkapje? en de andere gebouwen zoals Gai/Lumen waar ook onderwijs wordt (werd?) gegeven?

    1. Ik lees in de brief aan docenten dat ook personeel een mondkapje moet dragen. En deze gebouwen worden genoemd: Forum, Orion, Aurora, Atlas, and Leeuwenborch.