WUR-studenten in actie op de Olympische Spelen

De komende dagen worden heel spannend voor WUR-studenten Emma Oosterwegel en Femke Bol.
Sara_Slott_Petersen_and_Femke_Bol_at_the_2020_Bauhaus_Galan_meeting_in_Stockholm Femke Bol (rechts) in Stockholm vorig jaar. Foto Bob Ramsak Wikimedia Commons

Ze doen mee met verschillende atletiek-onderdelen op de Olympische Spelen.

Femke Bol (21, Communicatiewetenschappen) doet mee met de onderdelen horde en estafette. Als ze in de selectie zit voor de estafette, kan je haar vrijdag in actie zien om 13:12. Zaterdag om twee uur ‘s nachts loopt ze 400 meter horde en met een beetje mazzel staat ze volgende week in de finales van dat onderdeel. Vorig jaar liep ze nog een nieuw Nederlands record op de 400 meter horde, en kwam slechts drie honderdste van een seconde te kort om het Europese record te breken. Spannend dus!

Ook Emma Oosterwegel (23, Bodem, Water, Atmosfeer) loopt horde, maar dat niet alleen. Ze komt woensdag 4 augustus in actie tijdens de zevenkamp. Als je dat live wil zien, moet je wel wakker blijven: de wedstrijden zijn om half drie en half vier ‘s nachts. 

Waar kijken

NPO zendt de Olympische Spelen live uit, maar switcht tussen onderdelen, waardoor niet alles te zien is. Wil je niks missen, of wedstrijden terugkijken, dan ben je afhankelijk van Eurosport, wat je zeven euro per maand kost.

Hoewel Oosterwegel en Bol studeren bij de WUR, zal je ze niet vaak op de campus tegenkomen. Ze zijn veel van hun tijd op Sportcentrum Papendal en in de aanloop naar de Olympische Spelen is de nadruk meer bij trainen komen te liggen dan bij studeren. ‘Niet dat ik mijn studie verwaarloos, maar op dit moment heb ik bijna alles over voor atletiek,’ zei Oosterwegel daar eerder over in een interview met Resource. Niet zonder succes dus!  

Lees hier terug hoe het is om studie en topsport te combineren.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.