Het regent Excellent Education Awards

Er werden negen in plaats van vier Excellent Education Awards uitgereikt.
Een aantal winnaars van de Excellent Education Awards tijdens de online uitreiking.

De jaarlijkse Excellent Education Awards zijn op dinsdag 22 juni uitgereikt. In de categorie Basic courses waren er twee winnaars. Ook waren er vier extra prijzen voor vakken in periode vijf en zes van vorig studiejaar, toen de vakken vanwege corona halsoverkop online moesten. Daardoor vielen dit jaar negen in plaats van vier vakken in de prijzen.

Basic courses: Forest Resources en Fundamentals of Landscape

Er waren twee winnaars in de basisvakkencategorie: Forest Resources van vakcoördinator Ute Sass-Klaassen en Fundamentals of Landscape van vakcoördinator Cathelijne Stoof. Forest Resources werd geprezen omdat het ondanks de brede opzet en de diversiteit aan onderwerpen, leraren, gastsprekers en lesmethoden, toch een samenhangend vak bleef. Fundamentals of Landscape kreeg lof vanwege de multidisciplinariteit. Stoof: ‘Dit premastervak is eigenlijk een crash course in bodem, hydrologie en ecologie. Het is het eerste vak voor veel internationale studenten die vanuit de hele wereld naar Wageningen zijn gekomen. Ze waarderen de structuur van het vak en dat ze echt een band met hun medestudenten opbouwen.’

Advanced courses: Social Justice, Technology and Development

Bij dit vak, dat gecoördineerd wordt door Birgit Boogaard, worden studenten gestimuleerd om écht kritisch na te denken, aldus het juryrapport. Studenten voelen zich veilig in het klaslokaal en er is veel interactie. Het enige minpuntje volgens een van de studenten? Dat dit vak niet verplichte kost is voor de hele universiteit.

Specialized courses: Empowerment for Sustainability

Empowerment for Sustainability van vakcoördinator Valentina Tassone wordt gewaardeerd vanwege de creatieve lesmethodes die gebruikt worden. Tassone: ‘We gebruiken theater, rollenspel, tekenen en meer. Studenten worden uitgedaagd om met gebruik van storytelling een verhaal te vertellen over duurzaamheid in hun eigen leven. Vervolgens leren we deze verhalen te begrijpen met de concepten die ze in het vak geleerd hebben.’

Large courses: Ecological Methods

Vakcoördinator Fred de Boer won in 2019 de Teacher of the Year-award. ‘Ik wil de studenten bedanken, het is een genoegen om met ze te werken. Elke keer is het weer mooi om dit vak te geven met honderdvijftig nieuwe studenten. We hebben er zin in om dat vanaf september weer op de campus te doen en elkaar te zien.’

Zo ziet de prijs eruit.

De eerste coronavakken

Er waren dit jaar dus ook extra prijzen voor de ‘eerste coronavakken’: vakken die in periode vijf en zes van het vorige collegejaar werden gegeven. Dit zijn de winnaars plus een quote uit het juryverslag:

Basic courses: Political Sociology for Development – Jessica Duncan

‘Docenten waren echt betrokken bij de mentale gezondheid van de studenten tijdens het begin van de coronacrisis. Door verschillende lesmethodes, groepswerk en het gebruik van polls bleven studenten betrokken tijdens lange colleges. Dat werd gekozen voor een open-boek-essay in plaats van een proctoring-tentamen, werd ook positief ontvangen.’

Advanced courses: Methodologies for reading sustainable foodscapes – Vivian Valencia

‘Het is indrukwekkend dat een vak met elf docenten toch samenhangend is. Zeer toegewijd team, fijne gevarieerde lesmethodes en een goede weekstructuur.’

Specialized courses: Ethnobotany – Tinde van Andel

‘Studenten konden thuis practica uitvoeren en daardoor liepen ze niet te veel practica-ervaring mis door corona.’

Large courses: Structure and Function of Plants – Henk Hilhorst en Hannie van der Honing

‘De jury vindt het bijzonder dat de docenten het practicadeel online hebben vervangen met video’s, die op zo’n manier zijn gemaakt dat het voelt alsof de studenten de experimenten zelf uitvoeren.’

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.