VeSte de grootste; extra zetel voor CSF

VeSte wint studentenraadsverkiezingen met zeven zetels. CSF groeit van één naar twee.
De lijsttrekkers. Foto VeSte; S&I; CSF

S&I staat een van de huidige vier zetels af aan CSF.

Rector magnificus Arthur Mol maakte de verkiezingsuitslag bekend in een online bijeenkomst op maandag 14 juni. Van de 12.556 stemgerechtigde studenten brachten er 3376 hun stem uit; ongeveer 27 procent, iets minder dan voorgaande jaren.

Lijsttrekker van Verenigde Studenten (VeSte) Sterre Hoek van Dijke is trots op de overwinning. ‘We hebben hard gestreden. Eind augustus beginnen we met inwerken en in september wil ik zo snel mogelijk aan de slag om te kijken naar het onderwijs.

Wereld van verschil

Ook bij de Christelijke Studenten Fractie (CSF) overheerst blijdschap, vertelt lijsttrekker Joël Kampen. ‘Die extra zetel maakt een wereld van verschil: je hebt iemand om mee te sparren, de werkdruk te verdelen en het is een stuk gezelliger.’

Stefanus Mega Prabawa van Sustainability & Internationalization (S&I) vindt het jammer dat zijn partij een zetel kwijt is. ‘Maar ik heb zin om de internationale studenten in Wageningen te vertegenwoordigen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.