Studentenhuizen verkocht door Idealis

Studentenhuisvester Idealis heeft zes kleinschalige studentencomplexen verkocht aan twee Nederlandse particuliere beleggers.
Salverdaplein. Foto Joris Schaap

In totaal maken 54 studenten de huur voortaan over naar een andere eigenaar. Het gaat om de Oude Bennekomseweg, Vijzelstraat 10, Salverdaplein 17, Boterstraat 2, Kloostersteeg, Wilhelminaweg en Salvocomplex.

Volgens Boterstraatbewoner Jasper (24, achternaam bekend bij redactie) zijn de bewoners door Idealis goed meegenomen in het verkoopproces. ‘Alleen het contact met de nieuwe eigenaren gaat nog niet heel soepel. We kregen een mailtje van een bureautje waar de nieuwe eigenaar blijkbaar mee samenwerkt. Daarin stond: “Maak de huur maar over naar dit rekeningnummer.” Die mail was in het Nederlands, terwijl de helft van de bewoners geen Nederlands spreekt.’

Contract

Ook is er onduidelijkheid over het contract, dat volgens Jasper nog niet eens is opgemaakt. Hij hoopt dat het mogelijk blijft om kamers onder te verhuren. ‘Dat gebeurt hier regelmatig, bijvoorbeeld in de zomervakantie, als internationale studenten een tijdje bij hun ouders gaan wonen. Bij Idealis was dat altijd goed geregeld. Maar zonder contract is niet helemaal duidelijk wat de mogelijkheden daarin zijn.’

Volgens Marisca Wind van Idealis hoeven de bewoners zich daar geen zorgen over te maken. ‘Het contract is volledig overgenomen. Alles wat daar in staat, blijft dus van toepassing.’ Idealis besloot in 2020 om de zes complexen te verkopen vanwege de relatief hoge beheer- en onderhoudskosten. De opbrengst wordt gebruikt om te investeren in nieuwbouw of om andere bestaande complexen te verduurzamen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.