Table gaat dialogen over voedsel organiseren

Woensdag eerste dialoog: moeten we naar meer globale of lokale voedselsystemen?
Table

Table is een nieuw platform voor kennis, reflectie en dialoog over de toekomst van voedsel. Het initiatief is een samenwerking tussen onderzoekers van WUR, Oxford University en de Swedish University of Agricultural Sciences en bouwt voort op het werk van de Food Climate Research Network aan Oxford University.

Globaal of lokaal

Hun eerste dialoog, komende woensdag 2 juni, richt zich op de vraag of toekomstige voedselsystemen meer globaal of lokaal moeten zijn. Centraal staat een paneldiscussie tussen twee sprekers die deze vraag verschillend benaderen: Maryam Rahmanian, consultant op het gebied van biodiversiteit en agro-ecologie en lid van het IPES Food Expert Panel, en de Britse zoöloog Charles Godfray, directeur van de Oxford Martin School.

Vanuit WUR zijn Walter Fraanje, Jeroen Candel en Sigrid Wertheim-Heck betrokken bij Table. Zij werken alle drie bij de Social Science Group, maar er zijn ook wetenschappers van andere kenniseenheden betrokken, zegt Fraanje.

Alternatief

Table wil een alternatief bieden voor de huidige gepolariseerde discussies over ons voedsel, aldus Fraanje. In die discussies is momenteel weinig aandacht voor waarom mensen verschillende standpunten over voedsel hebben, op basis van welke kennis en waarden ze dat standpunt hebben opgebouwd en welke problemen ze daarmee willen oplossen. Door meer in te gaan op de kennis en waarden achter een standpunt, wil Table meer reflectieve en constructieve dialogen voeren.

‘We focussen ons op de internationale context en willen breed toegankelijk zijn’, zegt Fraanje, ‘Daarom richten we ons primair op online activiteiten. We hopen dat meer studenten en medewerkers van WUR betrokken raken bij ons werk.’ Eerst maar eens deelnemen?

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.