Vier kandidaten voor PhD-verkiezingen

Vier Wageningse promovendi gaan strijden voor een plek in de WUR Council.
Rode en zwarte potloden Foto Shutterstock

Janneke Remmers, Mariken de Wit, Lotte Yanore en Harro Jongen hebben zich verkiesbaar gesteld. Aan Resource vertelden ze voor welk punt ze zich hard willen maken in de WUR Council als ze worden gekozen.

Janneke

Janneke Remmers, promovendus bij Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer, wil vooral het promovendi-geluid laten horen in de discussie over de indeling van de werkplekken op de universiteit. ‘Ik zit zelf in een ruimte met zes werkplekken voor promovendi en dat vind ik prima, al heb ik er niet met meer dan twee anderen tegelijkertijd gewerkt. Maar ik vind ook dat we niet één of twee dagen thuiswerken mogen opleggen aan promovendi. Ik vind werken op campus fijn, omdat het meer structuur geeft aan mijn onderzoek en samenwerking. Promovendi moeten zelf bepalen hoe ze willen werken.’

Mariken

Mariken de Wit, promovendus bij Kwantitatieve Veterinaire Epidemiologie, wil dat er meer verbinding komt tussen de kenniseenheden. ‘Dus meer horizontale samenwerking in het onderzoek. Ik werk aan dierlijke infectieziekten, maar promovendi van de andere kenniseenheden werken ook aan infectieziekten. Ik wil graag centers op de universiteit, op onderwerp, waar promovendi met elkaar en docenten kunnen samenwerken.’

Lotte

Lotte Yanore, promovendus bij Bedrijfseconomie, heeft veel contact met internationale promovendi die in Wageningen werken. Ze constateert dat deze PhD’ers problemen hebben om huisvesting te vinden in Wageningen. Daarnaast hebben veel promovendi last van vertraging, onder andere door de corona-epidemie. Ze wil de positie van internationale promovendi verbeteren.

Harro

En Harro Jongen, promovendus bij zowel Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer als Meteorologie en Luchtkwaliteit, wil de vertraging van onderzoek door de coronarestricties op de agenda houden. ‘Vrijwel iedereen heeft last van vertraging, terwijl een groot deel van de promovendi daar geen compensatie voor krijgt. Daarbij gaat het me niet eens zozeer om extra geld. Ik mis begrip bij het bestuur dat de coronacrisis ons werk beïnvloedt en dat we daardoor niet hetzelfde kunnen leveren.’

De kandidaten gaan alle vier een korte video maken waarin ze zichzelf en hun actiepunten presenteren. Tussen 1 en 8 juni kunnen de Wageningse promovendi online stemmen welke twee promovendi hen gaan vertegenwoordigen in de medezeggenschapsraad. Meer informatie op intranet.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.