Smaken van WUR: Kimchi gebakken rijst

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Keumwoo Lee, masterstudent Food Technology, neemt ons mee naar Korea.
Keumwoo Lee (25), Masters student Food Technology uit Korea

‘Kimchi gebakken rijst, of Kimchi-bokkeum-bap, is een smaakvol gerecht met gebakken rijst. Je treft het in elk Koreaans restaurant en cafetaria. Het gerecht doet mij denken aan mijn schooltijd thuis, toen ik, zoals iedere scholier, in de pauzes naar een restaurantje ging om iets te snacken. Dit snelle gerecht is goedkoop en gezond. Maar, belangrijker, erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 kopje kimchi, fijngehakt (kimchi is een soort gepekelde groente, ook bekend als Koreaanse zuurkool)
  • snufje peper en zout
  • 1 kopje gestoomde rijst
  • 2 eetlepels kimchi-vocht
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ ui, fijngehakt
  • ½ groene ui, fijngehakt
  • ½ eetlepel boter
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 2 gedroogde vellen zeewier (Norivellen of GIM in het Koreaans)
  • 1 spiegelei

Bereiding

  • Verhit olie in een pan;
  • Bak de ui en groene ui met boter in de pan. Voeg een snufje zout en peper toe
  • Voeg de kimchi, kimchi-nat en sojasaus toe. Bak.
  • Voeg de chilipoeder en de suiker toe
  • Voeg de gestoomde rijst toe
  • Bak alle ingrediënten en voeg vervolgens de sesamolie toe
  • Besprenkel met geroosterde zeewier en sesamzaadjes
  • Garneer met spiegelei en serveer

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.