Nieuw inrichtingsplan campus in de maak

Het huisvestingsplan geeft een voorzet voor de verdeling van werk- en kantoorruimte.
Kantoren in Radix Kantoren in Radix. Foto Guy Ackermans

De raad van bestuur werkt aan een nieuw strategisch huisvestingsplan dat in juni naar de WUR Council gaat. Dat meldt bestuurslid Rens Buchwaldt.

In dat huisvestingsplan wordt duidelijk hoeveel werk- en kantoorruimte het bestuur op de campus wil realiseren. Deel van dit post-corona-huisvestingsplan is een Werkomgevingsconcept dat het bestuur deze maand al naar de medezeggenschap heeft gestuurd. Dit concept beschrijft bouwstenen voor de inrichting van de kantoorruimten op de campus, als de medewerkers vaker thuiswerken.

Met dit concept kunnen afdelingen een inrichtingsplan maken, zodat medewerkers hun (gedeelde) werkplek op campus optimaal kunnen inrichten. Bij de start van het nieuwe academisch jaar in september wil het bestuur extra trainingen en hulpmiddelen gereed hebben voor deze inrichtingsplannen.

Elke directie gaat voor zijn of haar onderdeel bepalen wat er nodig is en maakt een inrichtings- en investeringsvoorstel

Rens Buchwaldt, raad van bestuur

Het werkomgevingsconcept voorziet in een mogelijke verbouwing van de kantoorunits op de campus. ‘Elke directie gaat voor zijn of haar onderdeel bepalen wat er nodig is en maakt een inrichtings- en investeringsvoorstel’, stelt Buchwaldt. ‘Het strategisch huisvestingsplan biedt hiervoor het kader.’ Het gehele traject heeft een looptijd van enkele jaren. Er komt waarschijnlijk ook een budget voor thuiswerkondersteuning voor het personeel. Dat budget wordt bepaald bij de landelijke cao-onderhandelingen.

Lees hier een uitgebreid achtergrondverhaal over de nieuwe huisvestingsplannen, het werkomgevingsconcept en het remote werken.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.