Nieuwe pauzesoftware is stuk flexibeler

WorkPace is na tien jaar vervangen door moderner en persoonlijker programma.
Soms moet je even pauze nemen. Beeld: Shutterstock

WUR heeft de pauzesoftware WorkPace vervangen door Work & Move. De software is gratis te downloaden voor studenten en medewerkers via het WUR-softwarecenter op je computer.

Studentenraadslid Marieke van Vonderen was betrokken bij het testen van de nieuwe pauzesoftware. Als studentenraadslid zit ze veel achter de computer. Daarom vindt ze het belangrijk om goede pauzesoftware te hebben. ‘In deze tijden van online onderwijs ligt bijvoorbeeld RSI op de loer en is het nemen van pauzes extra belangrijk.’

Pauzesoftware zoals Work & Move herinnert gebruikers eraan dat ze af en toe pauzes moeten nemen. WorkPace deed dat ook, maar niet op een fijne manier, zegt Van Vonderen. ‘Als WorkPace bijvoorbeeld zegt: tijd voor pauze, kun je niet gelijk wegklikken. Dat kan heel irritant zijn als je bijvoorbeeld notulen aan het maken bent of net iets belangrijks wilt opschrijven van je hoorcollege.’

Snoozen

Bij de nieuwe software komen er nog steeds pauzemeldingen op momenten dat het niet goed uitkomt, zegt Van Vonderen. ‘Maar Work & Move is soepeler op dat gebied, je kunt bijvoorbeeld snoozen.’ Ze ziet ook andere voordelen aan de nieuwe software. Zo houdt Work & Move bij hoe je met je muis omgaat en of je shortcuts gebruikt. Ook kun je zelf instellen hoe vaak je pauzes wilt en hoe lang die moeten zijn.

‘Al met al voelt Work & Move een stuk moderner en heb je meer flexibiliteit als gebruiker. Je kunt de software instellen op de manier die voor jou het beste werkt. En tijdens de kortere pauzes achter de computer, geeft de software je tips over gezonde voeding, bewegen en hoe je op een gezonde manier werkt.’

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.