Happietaria 2021: thuis uit eten voor goed doel

Ook in Wageningen moest het pop-uprestaurant wegens corona op zoek naar alternatieven.
Happietariakraam op de markt in Wageningen boxen te verkopen. Happietaria staat ook op de markt in Wageningen om maaltijdboxen te verkopen. Foto Happietaria

Alle restaurants zijn gesloten vanwege corona en ook het pop-uprestaurant Happietaria moest deze editie een alternatief verzinnen. Happietaria is een restaurant dat ongeveer een maand lang bestaat en gerund wordt door studenten. Hun doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel. Dit jaar is dat de wederopbouw van de Syrische landbouw. Met alternatieven als de Happie Box en de online pubquiz probeert het bestuur er het beste van te maken.

Emma Mouthaan van Resource sprak met Michelle Westdijk, PR-coördinator van de Wageningse Happietaria-afdeling.

‘Happietaria is 25 jaar geleden ontstaan als een landelijk project waarin studenten uit studentensteden een eigen pop-uprestaurant kunnen opzetten en runnen’, vertelt Westdijk. ‘In Wageningen bestaat het sinds 2013. Naast Wageningen vind je ook een Happietaria in onder meer Nijmegen, Utrecht, Leiden en Rotterdam. Elk Happietaria steunt een project van Tearfund. Dit jaar hebben wij gekozen voor een project dat de wederopbouw van de Syrische landbouw steunt. Net zoals de vorige Wageningse Happietaria-editie, waren we van plan om ons pop-uprestaurant vanuit het oude scheikundegebouw op de Dreijen te runnen, maar het liep uiteindelijk toch anders dan verwacht…’

En toen?

‘Toen hebben we hard nagedacht over alternatieven. We begonnen met het opzetten van Happietaria Wageningen in september 2020 en hebben verschillende scenario’s uitgedacht, ook een scenario voor als we niet open zouden kunnen. Maar we dachten dat het toch open zou kunnen, maar dan met minder gasten dan normaal. Uiteindelijk bleek dat toch niet mogelijk en moesten we wat anders bedenken. Dat zijn de Happie Boxen geworden: maaltijdboxen zoals je ze ook kent van HelloFresh bijvoorbeeld, maar dan met recepten die we in eerste instantie hadden ontwikkeld voor het Happietaria-restaurant. Behalve de ingrediënten en het recept zit er ook een online kookvideo van het gerecht bij. Naast de Happie Boxen bieden we dit jaar ook nagerechten, opwarmmaaltijden van Food of Cultures en borrelboxen aan.’

Happietaria coronastijl is nog twee weken open. Hoe gaat het met de opbrengsten?

‘De recordopbrengst van 56.897 euro van de vorige editie zullen we dit jaar niet halen,  maar als we 15.000 euro kunnen verdienen, we ook al super tevreden. We proberen van deze editie echt iets speciaals te maken, ook al kunnen mensen niet bij ons komen eten en is alles to go. We organiseren bijvoorbeeld online events als een online escaperoom en een pubquiz.
Gelukkig hadden we dit jaar geen enkele moeite om aan genoeg vrijwilligers te komen: veel studenten doen graag iets voor het goede doel en we merken dat studenten het gewoon heel fijn vinden om echt iets te dóen in plaats van steeds maar op hun kamer zitten.’

Een Happie Box, borrelbox, nagerecht, opwarmmaaltijd en kaartjes voor de online activiteiten kan je nog t/m 24 april bestellen via de website van Happietaria Wageningen. Je kan je bestelling ophalen op Dreijenplein 4 of thuis laten bezorgen. Daarnaast staat Happietaria elke woensdag en zaterdag op de markt in Wageningen met zoete en hartige baksels en een beperkt aantal Happie Boxen.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.